Megdöbbentő adatok

2024.03.30. 20:10

Migránsok felelősek a súlyos szexuális erőszakos bűncselekmények száz százalékáért

A statisztikákat Frankfurtban tették közzé.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: HTWE

A németországi Frankfurt városának új bűnügyi statisztikái megdöbbentő adatokat tartalmaznak a külföldiekkel és a súlyos bűncselekményekkel kapcsolatban, köztük egy különleges adatot, amely szerint

a súlyos szexuális erőszakos bűncselekmények 100 százalékáért és az összes bűncselekmény 57,4 százalékáért külföldiek felelősek

írja a V4NA hírportál.

Az adatokból kiderül, hogy még a legsúlyosabb bűncselekmények esetében is jóval több mint a gyanúsítottak fele külföldi, azaz német útlevéllel nem rendelkező személy. A többi gyanúsított (42,6 százalék) német állampolgár, de az adatok nem követik nyomon, hogy ezek a német gyanúsítottak rendelkeznek-e migrációs háttérrel, hívja fel rá a figyelmet a RMX News hírportál.

Ami az élet elleni bűncselekményeket illeti, a gyilkosságok 54 százalékát külföldiek követték el, míg a másfajta emberöléssel kapcsolatos esetek 64,8 százalékáért ők voltak felelősek.

A szexuális bűncselekmények esetében is messze felülreprezentáltak a külföldiek Frankfurtban: 

az adatok szerint a nemi erőszakos bűncselekmények 64,1 százalékát ők követték el, és a a súlyos szexuális erőszakos esetek 100 százalékáért a külföldiek voltak felelősek.

A szexuális zaklatás esetében a külföldiek az esetek 64,4 százalékáért voltak felelősek, míg a kiskorúakkal szembeni visszaélések 57,1 százalékáért.

A migrációs hátterű személyek aránya a rablások esetén is igen magas:

a rablások 65,5 százaléka, a súlyos rablások 75,6 százaléka, a gépkocsilopások 93 százaléka, a táskalopások 87,5 százaléka, a zsebtolvajlások 93 százaléka, az erőszakos betörések 87,5 százaléka, a nappali betörések 80 százaléka és az utcai lopások 72,9 százaléka külföldiekhez köthető, de migránsok követték el továbbá a pénzhamisítással kapcsolatos bűncselekmények 75 százalékát, valamint a szexuális zsarolási esetek 62,5 százalékát.

Külföldiek voltak továbbá felelősek az emberkereskedelem és a kényszerített prostitúció 83,3 százalékáért.

A frankfurti rendőrség szóvivője a Bild című német lapnak elmondta:

„Itt van a repülőtér. Ez egy kapu. Ha a bevándorlási törvények megsértését kizárjuk a statisztikából, akkor 57,4 százalékos a nem német gyanúsítottak aránya. Ez a szám jóval meghaladja az országos átlagot, amely 35 százalék.”

Frankfurtban magasabb a külföldiek aránya, mint Németország többi részén, de a város statisztikái felhívhatják a figyelmet arra, mi vár Németország többi részére, ha a külföldi lakosság száma tovább nő. Frankfurt nem is ez az egyetlen tartomány, ahol ez a tendencia tapasztalható a külföldi bűnelkövetők kapcsán, írja az InfoWars hírportál.

A német szövetségi bűnügyi statisztikák azt is mutatják, hogy a külföldiek messze felülreprezentáltak az olyan súlyos bűncselekményekben, mint a gyilkosság, a nemi erőszak, a rablás és a testi sértés.

A múlt héten Joachim Herrmann bajor belügyminiszter is arról beszélt, hogy a külföldiek a lakosságon belüli arányukhoz képest jóval nagyobb arányban felelősek a bűncselekményekért. „Nem fogjuk elfogadni a bűnözés növekedését, még akkor sem, ha ez egy országos tendencia, amelyért különösen a külföldiek és a bevándorlók felelősek” – mondta Herrmann.

A bűnözési statisztikák világossá teszik, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás a biztonsági helyzetre is negatívan hat

– jelentette ki.

Herrmann kiemelte, „különösen fontos, hogy azokat a külföldieket, akik veszélyt jelentenek a közbiztonságra, büntetésük letöltése után a lehető leggyorsabban kivigyük az országból. Emellett végre alapvető irányváltásra van szükség a menekültpolitikában, és mindenekelőtt az illegális migráció hatékony megfékezésére” – tette hozzá.

Ami a szexuális erőszakot és nemi erőszakot illeti, a tömeges bevándorlás miatt egyre több nő válik áldozattá Németországban. Az év elején közzétett adatok szerint 2015 óta 8590 nőt és férfit erőszakoltak meg vagy bántalmaztak szexuálisan külföldiek.

Az adatokra reagálva Christoph de Vries kereszténydemokrata (CDU) képviselő, aki egyben a belügyi bizottság tagja is, elmondta:

Nyilvánvaló, hogy az arab és a Maghreb-országokból érkező menedékkérő migráció miatt az elmúlt években jelentősen megnőtt annak kockázata, hogy a nők nemi erőszak vagy más szexuális bűncselekmény áldozatává válnak Németországban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában