Az igazság órája

2024.03.02. 10:13

A kétségbeesés szülte Macron tervét (videó)

Nagyon nem állnak jól a dolgok Ukrajnában a nyugat számára.

MW

Emmanuel Macron francia elnök sajtótájékoztatót tart az Ukrajna megsegítésére összehívott támogatói konferencia végén a párizsi államfői rezidencián

Forrás: MTI/EPA/Reuters pool

Fotó: Gonzalo Fuentes

„Az ukránok nem tudták megállítani az orosz előrenyomulást Avgyejevka eleste után” – mondta Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Koskovics Zoltán, az AK geopolitikai elemzője. 

Nem ezt tervezték a nyugati stratégák, ők úgy gondolták, hogy legalább a novemberi amerikai választásokig valahogy majd tartani lehet a frontot. Ezért vethette fel Emmanuel Macron francia elnök a nyugati katonák Ukrajnába küldésének elképesztően felelőtlen ötletét

– vélte Koskovics Zoltán. 

„Gyakorlati okai is vannak, hogy miért nem szabadott volna bedobni egy ilyen ötletet. Európának se elég katonája, se készletei. Mindent odaadott Ukrajnának. Az európai haderő jelenlegi állapotát jól szemlélteti a napokban történt eset. Egy német hadihajó nem tudott azonosítani egy amerikai drónt. Ezért úgy döntött, hogy megsemmisíti azt. A kilőtt két rakétából egyik sem talált, mert mindkettő meghibásodott, harmadik pedig már nem volt a fedélzeten” – fejtette ki a geopolitikai elemző.

A műsorban szó volt még arról, hogy megkezdődött a tavasz politikai idény. Szikra Levente, a központ vezető elemzője úgy vélte: Gyurcsány Ferenc vezető szerepe végtelen erkölcsi mélységekbe lökte a baloldalt. Felesége, Dobrev Klára arról beszélt, hogy „Orbán pedofil rendszere” ellen szeretnének tüntetni. Ez különösen nagy tömegeket nem érdekelt. Még az ellenzéki szavazók többsége is érzi, hogy ez nem hogy erős túlzás, hanem egy undorító erkölcstelen hazugság – hangsúlyozta Szikra Levente. 

A vezető elemző szerint 

a köztörvényes ügyek miatt elítélt Fekete-Győr András momentumos és Varju László DK-s országgyűlési képviselőknek le kellene mondaniuk. 

Különösen Varjunak, aki ellen már jogerős ítélet is van. Szikra Levente úgy vélte: a DK-s képviselő a lépéssel megelőzhetné, hogy számára megalázó módon az Országgyűlés mondja ki az összeférhetetlenséget. 

Az Igazság órájának vonatkozó adását itt tudják megtekinteni: 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában