Tovább dagad a botrány

2024.03.07. 15:43

Pedofilügy: házkutatást tartottak a baloldali önkormányzatnál

A nyomozás azt hivatott kideríteni, érkeztek-e be olyan panaszlevelek, amelyek a Gazdagréti Szivárvány Óvoda volt alkalmazottjával szemben zajló jelenlegi eljáráshoz köthetők – írja a Mandiner. A pedofil-ügy kapcsán ezért házkutatást tartottak a baloldali vezetésű Újbuda önkormányzatánál.

MW

A László Imre vezette Újbuda önkormányzatánál tartottak házkutatást a pedofil-ügy miatt

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Házkutatást tart a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának, Gyermek és Ifjúságvédelmi Osztálya az újbudai önkormányzatnál – írja a pedofil-ügy újabb fejleményéről a Mandiner a DK-s László Imre által vezetett önkormányzat közösségi oldalára hivatkozva. 

Pedofilügy miatt nyomoznak a DK-s önkormányzatnál

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának, Gyermek és Ifjúságvédelmi Osztálya ezekben a pillanatokban tart házkutatást Újbuda Önkormányzatánál

– írta az önkormányzat, majd hozzátették, a nyomozás azt hivatott kideríteni, érkeztek-e be olyan panaszlevelek, amelyek a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik volt alkalmazottjával szemben zajló jelenlegi eljáráshoz köthetők

A folyamat részeként a rendőrség számítógépeket és adathordozókat foglalt le. Újbuda Önkormányzata természetesen mindenben együttműködik a nyomozóhatóságokkal, és továbbra is biztosítja a transzparens tájékoztatást

– fogalmaztak. 

Az újbudai pedofilbotrány gyanúsítottjának cégével hatmilliós szerződése van a kerület DK-s, momentumos önkormányzatának

Közérdekű adatigénylésből kiderült, hogy az újbudai önkormányzatnak hatmillió forintos élő szerződése van a szexuális kényszerítés gyanújával letartóztatott Gy. Péter cégével – mondta a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján. Király Nóra közölte: 

szerdán az újbudai önkormányzat képviselő-testülete zárt ülésen tárgyalt arról az abuzálási ügyről, amelyet a kerületi Szivárvány óvodában egy kisgyermek sérelmére követtek el. Az ügy kivizsgálására vizsgálóbizottságot hozott létre a XI. kerületi önkormányzat, amelyet a DK-s polgármester, László Imre vezet, de kihagyták belőle a fideszes képviselőket.

A Ficsak elnöke nehezményezte, hogy az ülésre nem engedték be sem a szülőket sem a média képviselőit, sem óvodapedagógusokat és őt magát sem. Ebből az látszik – mondta Király Nóra –, hogy „titkolóznak, szeretnék eltussolni” a pénteken kirobbant ügyet.

Közölte azt is, hogy a letartóztatott Gy. Péter éveken keresztül abuzálhatta a kisgyermekeket. A nyomozás zajlik – tette hozzá –, már több óvónőt és érintettet meghallgatott a rendőrség. A Gazdagréten élő és a Ficsakhoz tartozó szülők nevében kijelentette: szeretnék, hogy fény derüljön az igazságra és megtudhassák, pontosan mi is történt, és kik érte a felelősök.

Mi azt látjuk, hogy az a nagy titkolózás, amit a zárt ülés bizonyított, azt jelenti, hogy komoly felelőssége van a DK-s, momentumos önkormányzat vezetésének

– mondta Király Nóra, hozzátéve: közérdekű adatigénylést nyújtottak be, amiből kiderült, jelenleg is élő szerződése van a gyanúsítottnak Újbuda önkormányzatával, amit „vélhetően László Imre írt alá”. Szeretnék megismerni a szerződés tartalmát, azt, hogy milyen tanácsot adhatott Gy. Péter László Imrének – mondta.

A Ficsak elnöke szerint „a teljes igazságnak ki kell derülnie” a pedofilbotrányról, mert csak így tudják megakadályozni, hogy a jövőben hasonló eset előforduljon. Valamint azért is, hogy segítséget nyújthassanak a szülőknek a trauma feldolgozásában. 

Előfordulhat, hogy egy gyermek öt éve hordozza azt a traumát, amit Gy. Péter elkövetett ellene

– hangzott el Király Nórától.
Sajtóinformációk szerint szexuális kényszerítés miatt folyik nyomozás az újbudai óvodában pedagógiai asszisztensként alkalmazott férfi ellen. A Fővárosi Törvényszék szóvivője szombaton megerősítette, hogy a gyanúsítottat letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában