Fizetőssé tenné az ellátást

2022.03.28. 10:30

A magánegészségügy nem rossz elképzelés a jobbikos politikus szerint

Tegyük tisztába a dolgokat. Maga a magánegészségügyi biztosító rendszer az nem egy rossz elképzelés

– nyilatkozta Rig Lajos szombaton a Partizánnak. A Jobbik parlamenti képviselője később kiemelte, szerinte mindenki jól jár a fizetős egészségüggyel. Rig Lajos egyébként 2018-ban pártja listájáról került parlamenti székbe, ám most Veszprém megye 03. számú egyéni választókerületében, Tapolcán méretteti meg magát Navracsics Tiborral szemben – írja a Magyar Nemzet.

Emlékezetes: nem a jobbikos képviselő az első baloldali politikus, aki a közelmúltban a fizetős egészségügy mellett érvelt.

Álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet, nincs olyan, hogy ingyenes egészségügy, ez egy illúzió

– mondta Márki-Zay Péter egy korábbi interjújában. A baloldal miniszterelnök jelöltje akkor hozzátette, ő nyugodtabb lenne, hogy ha az egészségügy üzlet, mintha nem üzlet, egy későbbi interjúban pedig megpróbálta érzékeltetni a privatizált egészségügy varható előnyeit is:

Ha valakinek fedezi a biztosítása, akár fűszoknyás lányokkal is koktélozhat, miközben egy-egy vizsgálatra vár

– részletezte. Az Origo korábban felhívta a figyelmet, a baloldal miniszterelnök-jelöltje ugyanazt a modellt vezetné be, amellyel 2010 előtt Gyurcsány Ferenc és kormánya próbálkozott: üzleti alapú, fizetős egészségügyet, privatizált kórházakkal és ellátó intézményekkel.

Borítókép: Rig Lajos (Facebook)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!