a keddi BL-meccsek után

2018.02.14. 09:08

Pochettino büszke a csapatra

Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur argentin vezetőedzője büszke a csapatára, mely kedden este 2-2-es döntetlent ért el a Juventus otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Tottenham Hotspur's Argentinian head coach Mauricio Pochettino (R) looks on during the UEFA Champions League round of sixteen first leg football match between Juventus and Tottenham Hotspur at The Allianz Stadium in Turin on February 13, 2018. / AFP PHOTO / Miguel MEDINA

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Miguel Medina

„Nagyszerű volt a tartásunk egy olyan együttes ellen, amely az utóbbi években két BL-finálét játszott” – emelte ki Pochettino.

Az argentin szakvezető kiemelte, fiatal, tapasztalatlan csapata szépen helytállt, a játékosai fantasztikus teljesítményt nyújtottak, ennek köszönhető, hogy kedvező helyzetből várhatják a március 7-i visszavágót.

Harry Kane, a Tottenham angol válogatott támadója remeknek nevezte, hogy két gólt tudtak lőni idegenben.

A Juventust irányító Massimiliano Allegri szerint a szurkolóknak semmi oka nincs mérgelődni amiatt, hogy „csak” döntetlent értek el az angolok ellen.

„Megőrjít, hogy az emberek úgy fogják fel ezt a 2-2-t, mintha 8-0-ra kikaptunk volna. Szinte soha senki nem nézi az ellenfelet, mindenki szerint minden meccsen a Juventus a favorit. Ez nincs így”

- dühöngött a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az olasz edző.

Hozzátette, a szurkolóknak be kellene látniuk, egyetlen csapat sincs, amely minden évben eljut a döntőig, s bármi is lesz az eredmény a visszavágón, együttese remek teljesítményt nyújt ebben a szezonban is. Megemlítette, hogy 2-0-s vezetésüknél nem tudatosan álltak vissza védekezni, az angolok erőltették ennyire rájuk az akaratukat.

A másik, kedden kezdődött párharc gyakorlatilag az első összecsapáson eldőlt, ugyanis az angol listavezető Manchester City könnyedén, 4-0-ra győzött a svájci FC Basel vendégeként.

„Tíz perc után 2-0-s hátrányban is lehettünk volna, ennek ellenére húsz perc elteltével 3-0-ra vezettünk. Kiválóak voltak a támadás-befejezéseink” – összegezte a látottakat Josep Guardiola, az angol klub vezetőedzője.

Hozzátette, fantasztikus eredményt értek el, jól védekeztek, s bár egy ilyen párharc 180 percig tart, úgy érzi, fél lábbal már ott vannak a legjobb nyolc között.

„Ha így játszunk a szezon hátralévő részében, mint az utóbbi hetekben, igen sikeres idényünk lehet” – tette hozzá a találkozón két gólos német válogatott középpályás, Ilkay Gündogan arra utalva, hogy a Premier League-et toronymagasan, 16 ponttal vezető City február 25-én az angol ligakupa döntőjében is érdekelt lesz. A City ott az Arsenallal mérkőzik majd.

Borítókép: Pochettino a Juventus elleni meccsen Torinóban.

AFP PHOTO / Miguel Medina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!