Tippek

2022.04.25. 14:49

A legjobb felszerelés tippek vadászathoz

A vadászat olyan sportág, aminél elengedhetetlen, hogy már a kezdetektől fogva beszerezzük a megfelelő felszerelést. Ha újoncként vágsz bele a vadászati sportba, és nem tudod, milyen kellékeket kell mindenképpen megvásárolnod vagy mit érdemes felvenned egy vadászatra, akkor cikkünkből hasznos tanácsokkal gazdagodhatsz a témában.

Sonline

Elengedhetetlen kellékek

Az biztos, hogy két tárolóra szükséged lesz: egy övtáskára, amit azonnal és könnyen elérhetsz, valamint egy hátizsákra, amiben a felszerelést tudod megfelelően elhelyezni. Ezeken felül az alábbiakat érdemes még beszerezned az első vadászatod előtt:

  • A messzelátó távcsövek segítségével akár madárlesből, akár a sűrűben fekve gyorsan szerezhetsz információt a távolabb lévő prédákról.
  • Az iránytű megfelelő használatával mindig tudni fogod, hogy pontosan merre indulj el.
  • A síp veszélyes helyzetekben elengedhetetlen – mindig érdemes magadnál tartani egyet.
  • A multifunkciós bicska segítségével több mindent is elvégezhetsz, legyen szó kisebb gallyak metszéséről vagy a vacsora előkészítéséről.
Shutterstock
Forrás: PRESSLAB / Shutterstock.com

Kényelem és biztonság

A vadászat során fontos, hogy a tested melegen tartsd minél egyszerűbb öltözet segítségével. Ennek legegyszerűbb módja a réteges öltözködés, de ezen túl a megfelelő ruházatot érdemes beszerezned. A vadászruhák pontosan úgy lettek kialakítva, hogy nyirkos, hideg időjárás során se ázz át. Ha hosszú távon szeretnéd űzni ezt a sportot, akkor érdemes beruháznod a megfelelő, kifejezetten vadászoknak készített kabátra, nadrágra és csizmára, amik megóvnak a külső hatásoktól. A téli szezon miatt egy ötujjas, bélelt kesztyű is melegen ajánlott. A kapucnis kabátok jól védenek az esőtől, de a felhúzott kapucni gátolhat a látásban és a hallásban is. Ugyanakkor arról mindenképpen fontos gondoskodnod, hogy a füleidet mindig megóvd a hidegtől.

Forrás: Body Stock / Shutterstock.com

Bizonyos szabályok előírhatnak jelölő színeket, de ha nincsen ilyen jellegű megkötés, akkor inkább kerüld a harsány, élénk világos színeket vagy az adott környezetből túlzottan kirívó öltözetet. Hidd el, nem jó ötlet fényvisszaferős sapkát vagy kabátot sem viselni, ezzel ugyanis nemcsak a vadászoknak adsz magadról jelet, hanem a zsákmányállatoknak is. Sálból se a klasszikus verziókat keresd, hanem keress kicsi, szűk sportkendőket vagy végtelen sálakat, amik rétegesen fedik a nyakat, és biztosan nem fognak az öledbe lógni. 
Ha ezeket a fenti javaslatokat mind betartod, akkor a vadászat egy komfortos sportolási élmény lesz számodra!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!