hirdetés

2021.11.23. 15:09

Kétszázon túl is magas fordulatszámon

A Pannon Filharmonikusok 2021. december 9-én ünnepli fennállásának 210 éves évfordulóját alapítójának, Lickl Györgynek tiszteletére jubileumi hangversennyel, közös ünneplésre invitálva a közönséget. Díjmentes buszjáratuk segít a régióból eljutni a Kodály Központba.

A műsorban Brahms I. (d-moll) zongoraversenye, Muszorgszkij Egy kiállítás képei című műve mellett egy ritka érdekességet hallhatunk. Vass András állandó karmester Mexikóvárosban bukkant arra a Lickl műre, amelynek elkészítette zenekari átiratát az ünnepi alkalomra. Az est szólistája napjaink egyik legnagyobb zongoraművésze, Nelson Goerner, vezényel Varga Gilbert vezető karmester.

Milyen zenei hagyományt hordoz egy 210 éves szimfonikus zenekar? Milyen nyomot hagyott Pécs város kulturális életében és mit jelent ma a jelenléte? Milyen a koncertek illata…? Az ünnepi esten mindez talán kiderül, érdemes részesévé válni! A produkció a Nemzeti Kulturális Alap és az utazást támogató EMT-TE-19-0682 pályázat segítségével valósul meg. Infó: www.pfz.hu/regio

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában