Hirdetés

2022.09.23. 12:27

Új ajtókon át léphetnek be a Békevárba az érdeklődők

A Békevár (http://www.bekevar.hu) templom 23 éve épült, nagyon sok önkéntes munkával és alacsony költségvetéssel, így a műszaki avulása is gyorsabb, hőszigetelése nem volt megfelelő. Az avulás tempóját tovább fokozta, hogy néhány éve kétcsoportos egyházi fenntartású óvodát üzemeltetünk. Így elmondható, hogy ma már jelentős közfeladatot is ellátunk, azt hiszem sok kisgyermek és családja örömére.

A gyülekezet már 2018-ban megkezdte saját forrásból a nyílászárók három rétegűre cserélését, amire 8 millió forintot fordítottunk az óvodai szárnyban. Később a fűtés korszerűsítés is megtörtént hasonló költséggel, melynek során a város távhő hálózatára csatlakoztunk.

 

A nyílászárók cseréjének befejezéséhez kértük 2021-ben az „Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatása” programjának, amelyet meg is kaptunk (EEÖR-KP-1-2021/1-000458-VAL-ELS/001). Az itt nyert 15 millió forintot, még 4,5 millió forint saját, a gyülekezeti tagjainak adományaiból származó forrással kiegészítve tudtuk megvalósítani ezt a beruházást. Az új fa nyílászárók már beépítésre is kerültek, így ennek a fűtési szezonnak már teljes egészében megújult ablakokkal és ajtókkal futhatunk neki.

Meggyőződésünk, hogy a gyülekezet nem épület, hanem közösség. Mindenesetre fontos, hogy legyen egy megfelelő épület is ahol találkozhatunk.

Ha szívesen megismerne minket, illetve a Biblia üzenetét szeretettel várjuk a szeptember 28-án induló Alpha kurzusunkra, melynek során a kereszténység alapjait lehet megismerni. Itt lehet jelentkezni: http://bit.ly/bekevaralpha3

Várjuk szeretettel vasárnaponként 10 órakor kezdődő istentiszteleteinken is!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában