Hirdetés

2022.12.02. 11:41

Napelemes rendszer használat a gyakorlatban

Hirdetés

A napenergia és a napelemes rendszer napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem és az energiahatékonyság szinonimái. De mit jelent a napelemes rendszer használat a divatos hívószavakon túl a valóságban? Cikkünkben ezzel foglalkozunk.

Mivel jár a napelemes rendszer használata

Napelemes rendszered a kivitelező által dedikált szakértői csapat minden esetben úgy tervezi meg, hogy az az energiafogyasztási szokásaiddal összhangban legyen. A panelek nappal dolgoznak, akkor termelik meg az energiát, éjszaka pedig a felhasználókkal együtt pihennek. 

A rendszer által termelt áram a hiedelmekkel ellentétben nem csak gazdaságos, de rendkívül sokoldalúan felhasználható - írásunk végén összeszedtük, pontosan mikre. Előtte nézzük, hogyan követheted nyomon áramtermelésedet!

Energiafigyelés applikációval

Ha napelemes rendszered van, minden bizonnyal biztosít egy felületet szolgáltatód - például ilyen az E.ON Home is -, ahol applikáción vagy weben keresztül pontosan láthatod, hogy Fronius vagy SolarEdge inverterrel rendelkező rendszered mennyi áramot termelt napi, heti, havi és éves bontásban, valamint áttekintheted kedvező környezeti hatásod. Ezek általában könnyen kezelhető platformok, amiket azért terveztek, hogy megkönnyítse a monitorozást a számodra.

Hogyan használhatjuk fel az energiát?

Mint ahogy azt már említettük, a napelemes rendszer által megtermelt áram felhasználása számos lehetőséget rejt magában. 

Itt említhetjük a háztartási kis-, és nagy gépeket (például hűtő, mosógép, porszívó, klíma), az elektronikai, biztonság és szórakoztató elektronikai eszközöket (televízió, számítógépek, internet, játék konzolok, riasztórendszer), de a világítást is.

Ha az ingatlanod és egyéb körülményeid engedik, akkor nagyobb rendszert is telepíttethetsz, amivel a fűtéstől kezdve a meleg vízen át az elektromos autód töltéséig mindent elláthatsz a frissen termelt, fenntartható energiáddal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában