Békebeli mese a szerelemről

2023.12.15. 15:12

Illatszertárrá változik a Csiky nagyszínpada karácsony előtt

Ismét egy legendás színdarab premierjét láthatja a Csiky Gergely Színház közönsége a hétvégén, László Miklós Illatszertár című felejthetetlen vígjátékát Kelemen József állította színpadra rendezőként.

Sonline.hu

Fotó: Lang Róbert

A történet a Hammerschmidt illatszertár hétköznapjairól, dolgozóinak ügyes-bajos, esetlen, mégis vidám dolgairól szól.

– Ez egy közel száz éves történet, de annyira emberi, hogy ma is ugyanúgy érvényes. Egy olyan korszakban játszódik, amelyet a nézők is ismerhetnek a régi magyar filmekből, s amit sikerült a korhű nagyszínpadi díszlettel tökéletesen megjeleníteni, így biztos vagyok benne, hogy szívesen nézik majd – mondta Kelemen József, aki fővárosi munkái mellett többéves kihagyás után rendez újra a Csikyben. – Nagy boldogsággal kezdtem ezen darabon dolgozni, László Miklós vígjátéka világhírű magyar színdarab, akárcsak Molnár Ferenc Liliomja. Ugyanis mindkettőből film készült Hollywoodban, ha magyar darabot emlegetnek a világban, erről a kettőről szokás beszélni – emlékeztetett a rendező.

Fotó: Lang Róbert

A kaposvári történetszövésben a drogéria legrégebbi dolgozóját, Asztalos Imrét Benedek Dániel alakítja, aki szerint szerepének nehézsége pont a humor. – Mély lelki tartalommal kellett megtölteni a karaktert, s eközben könnyeden, elegánsan kellett játszanom. Nem volt könnyű megtalálni az egyensúlyt a humor és a komoly érzelmek között – mondta a színművész. – Másfél éve levelezik egy olyan lánnyal, akit nem ismer, de mégis halálosan szerelmes belé. Ez a mai embernek hihetetlen, mintha csak egy romantikus fantasyben lennénk – tette hozzá. De az Illatszertárban – ahogy sok megmosolyogtató, néha pedig könnyet fakasztó jelenet – ez is megtörténhet.

Fotó: Lang Róbert

– Igazi karácsonyi mese, s ezt nevezném igazi színháznak, mert mindenféle előadást láthat az ember, de ez a darab egy igazi szívet melengető történet – mondta a Balázs kisasszonyt alakító Krajcsi Nikolett. A szereplők egy zárt közösségben élnek, kicsit úgy működnek, mint egy család.  

– A karakterem egy fiatal nő, aki nagyon életrevaló, tele van érzelmekkel, de van egy kollégája, akivel nem kedvelik egymást és ennek hangot is adnak a munkahelyen – avatott be karakterének alapkonfliktusába a színésznő. Hogy a szereplők viszonya miként alakul és lesz -e karácsonyi happy end, a Csiky Gergely Színházban derül ki. Az Illatszertárt tegnaptól láthatják a nézők a nagy múltú teátrumban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában