Fizetett hirdetés

2024.02.25. 00:00

Önkormányzati épület energetikai korszerűsítése Ráksiban

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósult az „Önkormányzati épület energetikai korszerűsítése Ráksiban” című, TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SO1-2022-00002 azonosítószámú projekt.

Sonline.hu
 

Ráksi Község Önkormányzata elhatározta, hogy az önkormányzat tulajdonában levő építmény magas fenntartási (rezsi) költségeit csökkenteni szándékozik, valamint a megújuló energetikai rendszereket a településen belül elfogadottá teszi azáltal, hogy jó példával elől járva ilyen beruházást valósít meg. A projekt megvalósításával nagymértékű megtakarítás érhető el, ezáltal a települési önkormányzat egyéb más fontos területekre tud pénzeket átcsoportosítani – például szociális ellátásokra, munkahelyteremtésre, közösségi fejlesztésekre. 
A projekt keretében az önkormányzati hivatali épület oldalfal-, lábazat- és födémszigetelését, fa nyílászáróinak cseréjét, 10 kW napelemes rendszer telepítését, valamint a projektarányos akadálymentesítését végeztük el. A projekt megvalósítása eredményeként jelentősen csökken az épület fenntartási költsége, miközben mind az ott tartózkodók komfortérzete, mind az adott épület élettartama jelentősen növekszik. 
A munkák befejeződtek, így a tél végére már a megújult épületben dolgozhatnak a hivatal munkatársai. 

 

A projekt megvalósulásának eredményeképpen az épület fosszilis energiaszükséglete jelentősen csökken. Ezen túl csökken a széndioxid (37,06 t), valamint az egyéb üvegházhatású káros gázok és por kibocsátás. Az üzemeltetését Ráksi Község Önkormányzata látja el.
Az Önkormányzati épület energetikai korszerűsítése Ráksiban című, TOP_PLUSZ-2.1.1-21- SO1-2022-00002 azonosító számú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból származó bruttó 110 029 670 Ft vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.
További információ: https://raksi.hu/ 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában