Fizetett hirdetés

2024.04.13. 05:00

Elvarázsolja a nézőt a Csókos asszony pezsgő vidámsága

Szerelem Csikyre hangszerelve. Az 1920-as évek Budapestjére kalauzolja el a nézőket a Csiky Gergely Színház új bemutatója.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róbert

A Csókos asszonyt, Zerkovitz Béla és Szilágyi László klasszikus operettjét Mészáros Tibor állította színpadra.

-A századeleji történethez a korszak miatt alapvetően hozzátartozik elegancia, amit egy nagyon jóízű, modern színjátszással lehet párosítani. A kettő vegyítése egy egészen különleges világot hoz létre a színpadon – mondta el a darabról Mészáros Tibor. A külső józsefvárosi karakterek és a belső kerületek pesti úri osztályának találkozása, keveredése lehetőséget ad arra a színészeknek, hogy szélsőségesen és jókedvűen játszanak. A nézőknek garantált a felhőtlen szórakozás a komikus helyzetek garmadájában. Cselényi Nóra klasszikus jelmezei és Ondraschek Péter klasszikus világot idéző díszletei különleges atmoszférát teremtenek, olyan, mintha egy meseszerű álomvilágba csöppennénk.

Fotó: Lang Róbert

A Csókos asszony különlegessége, hogy élő zenei kíséret mellett láthatják-hallhatják a nézők. Huszonketten muzsikálnak a zenekari árokban, majdnem minden hangszer megszólal az előadásban.

– A próbafolyamat során be- és kikerültek dalok, s végül egy kicsit humorosabb, modernebb lett a darab az eredetinél. Szerintem egy olyan előadás született, amely jól összeköti a régi időket a mai kor nézőivel – emelte ki Major András, a Csiky Gergely Színház zenei vezetője és karmestere.

Az élő zenés kíséret a történet főhősnőjét Pünkösdi Katót alakító Farkas Laurát egészen megindította.  

Szerintem ez egy gyönyörű dolog, hogy ennyi ember itt zenél, azért hogy mi énekelni tudjunk. Amikor az első alkalommal megszólalt a zenekar, teljesen a hatása alá kerültem.

– mondta el a színésznő.

Darabbéli partnerének a csapodár Dorozsmay Pistát alakító Kisari Zalánnak a klasszikus szerelmes hőst kell megformálnia. – Laktam a Józsefvárosban, úgyhogy erős tapasztalatom van erről a miliőről. Nagyszerűen lehet festegetni a karakterrel a színpadon.

Fotó: Lang Róbert

 Mindezt egy szerelmes hős, hedonista karakter megformálásával, aki ugyan élvezi az életet, de van egy nő az életében, akit igazán szeret. E kettősség megjelenítése adta a legkomolyabb feladatot számomra –  összegzett a színész az április 12-én bemutatott darab premierje előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában