Hirdetés

2024.05.28. 15:07

Milyen trendeket érdemes ismerni a függönykarnisok között?

Lakásunk berendezésekor az alapvető döntések a stílus, a színpaletta és a legfontosabb bútorok körül forognak. Amennyiben azonban tökéletes összhatást szeretnél elérni, az apró részletekre is oda kell majd figyelned. Ilyen lehet többek között a függönykarnisok kiválasztása, amely nem csak elengedhetetlen kellék függönyeidhez, hanem bizony számos egyéb funkciót is érdemes ismerni a választáskor.

PR cikk

Forrás: Collin Magargee - stock.adobe.com

Mennyezeti karnisok népszerűsége

Talán a leghasznosabb információ a függönyök kapcsán a különböző típusok ismerete. Ez ugyanis nem csak a választást egyszerűsíti meg, hanem bizony az elhelyezést és a különböző anyagokat is meghatározza. Manapság a népszerű mennyezeti függönykarnis az egyik leggyakoribb választás. Nem is csoda, hiszen akár láthatatlanul is felszerelhetjük, amennyiben ez az igényünk.

Ezzel szemben az oldalfalon elhelyezett karnisok remek eszközei szobánk dekorációjának, hiszen látványosabbak és igencsak változatosak.

Dizájn karnisok

Dekorációként is szeretnéd karnisodat használni, érdemes lehet a design darabok között szétnézned. Ezeket legtöbbször alumínium és fém anyagból találhatod meg, melyek egyedi megjelenése remekül mutat majd hálószobádban vagy nappalidban. Vintage kinézetű, patinázott, valamint díszes karnisvéggel ellátott darabokat kaphatsz a kínálatban.

Anyagválasztás fontossága

Végezetül a dekorációs jelleg mellett a karnis anyaga is fontos szempont. Nagyon népszerűek a fém anyagból készült darabok. Ennek oka, hogy a fém karnissal nehezebb függönyöket is bátran választhatunk, hiszen masszívabb kialakításuknak köszönhetően nagyobb teherbírás jellemzi őket. Valamint akkor is remekül megállják helyüket, ha a függöny napi használatából adódóan magas a használtságuk.

Amennyiben a dekorációs jelleg is fontos számodra, ideális lehet a fa karnisok között is szétnézned. Ezek vintage vagy rusztikus kinézete remekül illik majd a fa bútorokkal berendezett lakásba. Számos árnyalatban, valamint erősen dekorált és minimalista kialakításban is megtalálható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában