Tanulás

2017.09.04. 11:42

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a PTE ÁJK egyes szakirányú továbbképzéseire

A Pécsi Tudományegyetemen 2017. szeptember 1-jén került sor a Magyar Felsőoktatás Napja Díszünnepség keretében a Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésre, és a legtöbb karon, így az Állam- és Jogtudományi Karon is már megkezdődött a tanítás. A szakirányú továbbképzések nagy részén azonban csak néhány hét múlva indul az őszi szemeszter, hiszen a diplomások számára hirdetett szakjogász és jogi szakokleveles szakokon tömbösített rendszerben, intenzív, levelező képzés keretében zajlik az oktatás.

2017. szeptember 10-ig az alábbi képzésekre lehet még jelentkezni:

 

Pécsi székhelyű képzések:

Fiatalkorúak ügyeinek szakjogásza (2 félév)

Társasági jogi és cégjogi szakjogász (4 félév)

Mediátor (2 félév)

Budapesti székhelyű képzések:

Infokommunikációs szakjogász (4 félév)

Végrehajtási jogi szakjogász (3 félév)

Egyes népszerű képzésekre meghosszabbították a jelentkezési határidőt, így aki csak most gondolta meg magát, szeptember 10-ig még beadhatja jelentkezését ezekre a posztgraduális képzésekre. A négy szakjogász-képzésre a jogi diploma a felvétel feltétele, míg a Mediátor képzésre számos egyéb képzési területen szerzett diplomával is lehet jelentkezni.

A pécsi jogi kar továbbképzési kínálatának az is sajátossága, hogy mind pécsi mind pedig budapesti székhellyel működtetnek képzéseket, így például társasági jogi és cégjogi szakjogászokat Pécsett, a végrehajtási jogi szakjogászokat Budapesten képzik.

A PTE ÁJK végrehajtási jogi szakjogász képzésének szakmai együttműködő partnere a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar. Így a közös munka során olyan fórumként működhetnek, amely segítséget nyújt a jogszabályi háttér gyakorlati elemzéséhez, a végrehajtáshoz szorosan kapcsolódó jogterületek bemutatásához, jogesetek megvitatásához és szakmai kapcsolati háló kiépítéséhez. A végrehajtás iránt érdeklődők – legyenek akár önálló bírósági, törvényszéki, hatósági végrehajtók, végrehajtási ügyintézők vagy a végrehajtással kapcsolatba kerülő személyek – ezáltal olyan ismeretekhez jutnak, amelyeket egyébként különböző stúdiumok keretén belül, illetve csak a munkavégzéshez kapcsolódóan sajátíthatnának el. A tanrend összeállítása során tekintettel voltak arra, hogy olyan, a végrehajtás eljárásban jártas szakembereket képezhessenek, akik képesek a jogszabályokat megfelelő módon értelmezni, a komplex végrehajtási rendszereket átlátni és – a hitelező- és adósvédelem tekintetében – a „hivatalnok szemlélet” helyett a sokkal hatékonyabb „menedzser szemléletet” alkalmazni a végrehajtási eljárásokban. Emellett a képzés a végrehajtói szakvizsga letételéhez is segítséget nyújt.

A társasági jogi és cégjogi szakjogász képzés az alapképzést meghaladó körben és mélységben kívánja biztosítani a gyakorló jogászok számára a gazdasági társaságok működéséhez kapcsolódó komplex jogi valamint a jogalkalmazási gyakorlatot is feldolgozó ismeretek megszerzését, amelynek birtokában a jogi feladataik szakmailag megalapozottabb és hatékonyabb ellátására válnak képessé.

Címkék#PR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában