támogatott tartalom

2019.03.25. 11:23

Növelik dolgozóik elégedettségét

A kapacitásbővítés mellett a rugalmasságon is fejlesztenek a Tamási-Hús Kft.-nél, ahol a munkakörülményeket is javítják, legyen szó új öltözőkről, irodákról, vagy bölcsődéről. 

Támogatott tartalom

A Tamási-Hús Kft. 2004-ben alakult, a tevékenységét 2007-ben kezdte. A cég elkötelezett munkatársai élet- és munkakörülményei folyamatos fejlesztése iránt, ezért döntött a mintegy húsz gyermek befogadására alkalmas intézmény kialakítása mellett. A projekt megkönnyíti és jobbá teszi a családos munkavállalók életét, ma példaértékű az országban, és a többi hazánkban működő nagyvállalat számára is követendő mintaként szolgálhat.

– Cégünk az indulása óta bacon szalonnát és baconnal kapcsolatos termékeket gyárt – mondta Sándorné Rozinger Mária ügyvezető igazgató. – Korábban ez kevésnek tűnt a magyar piacon, ahol a húsipari ágazat vállalatai sokféle tevékenységet végeztek. Külön színfoltot jelentett a megjelenésünk azzal, hogy csak bizonyos fajta termékeket gyártunk. Az idő azonban minket igazolt, így is fenn lehet maradni. Üzemünk specializálódott a termékcsalád gyártására. Ez lehetővé tette azt, hogy a minőséget folyamatosan javítjuk, a technológiát állandóan fejlesztjük. Két korábbi nagyberuházásunk elsősorban gépberuházás és épületbővítés volt, 2018-ban jutottunk el oda, hogy nemcsak az üzemet fejlesztjük, hanem a szociális körülményeket is javítjuk.

Az üzemben folyamatosan korszerűsítések zajlanak. Az első 12 év a technológiára és a termékfejlesztésre fókuszált. A tavaly befejeződött és a jelenleg is zajló újítás a szociális körülményeket javítja. Az üzemépület bővítése és új szociális épület építése elnevezésű fejlesztés tavaly novemberben fejeződött be. A cég a várossal szorosan együtt működve szeretne aktív szerepet vállalni a régió életében, hogy Tamási – a város jelenlegi és jövőbeni lakosainak, valamint a fiatal generációk érdekében egyaránt – megerősítse szerepét a térségben, és élhető, vonzó lakóhely legyen a jövőben is.

– Új öltözők épültek, üzemi konyhát adtunk át, ahol minden műszak egy alkalommal meleg ételt kap – emelte ki Sándorné Rozinger Mária. – A Tamási-Hús Kft. kitüntetett figyelmet fordít a dolgozók munkakörülményeire, különös tekintettel a családosokra. Munkavállalóink között sok a fiatal, így a munka mellett gondoltunk a gyermekeik nappali elhelyezésére is. Ehhez járul hozzá az üzem saját bölcsődéje, amely lehetővé teszi, hogy a gyárban dolgozó szülők több időt tölthessenek gyermekeikkel, akik minden tekintetben korszerű és ideális környezetben tölthetik mindennapjaikat, közel a szüleikhez. Alkalmanként gyerekmegőrzést is vállalunk majd. Hamarosan itt a tavaszi szünet, ha dolgozóinknak egy-két napra a gyereket el kell helyezni valahová, erre is van plusz helyiségünk.

A humán tőke hiányától leginkább szenvedő iparágak között van a feldolgozóipar. A kötelező emeléseken túl a munkaerőhiány is a fizetések növelését kényszeríti ki. Sándorné Rozinger Mária ügyvezető hozzátette, a három műszakos munkarendben a bérezés úgy van kialakítva, hogy ösztönözze az alkalmazottakat. Az alapbéren felül a teljesítményszázalék, a pótlékok és béren kívüli juttatások (cafeteria) is emelheti munkásaik munkabérét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában