A HELYZET

2017.11.28. 06:30

Kapitális tévedés

Néző László

Gigadugó, káosz, összeomló fővárosi közlekedés – alig van mértéktelen jelző, amelyet ne olvashattunk volna hétfőn a különböző sajtótermékekben a budapesti helyzetről. Kéjes élvezettel meséltek horrorsztorikat arról, hol mennyit kellett várakozniuk a közlekedőknek, itt is lezárás, ott is lezárás, a főváros elesett. Ja, hogy mindez azért történt, mert nálunk tartózkodik a kínai miniszterelnök s 16 ország állam- vagy kormányfője? Igen, valahol a sorok mélyén azt is megemlítik, többségük külön cikkben is foglalkozik e találkozó részleteivel, persze nem vezető anyagban, s ha lehet, arra kihegyezve: nem biztos, hogy jó nekünk a kínaiak pénze, sőt. Ha a kínai kormányfő, mondjuk, Belgrádban találkozna a kelet-közép-európai országok vezetőivel, akkor természetesen az lenne a baj, ugyanezek a sajtóorgánumok arról írnának, hogy mekkora diplomáciai sikert ért el a szomszédos ország, mi meg mennyire le vagyunk maradva ebben is.

Nem probléma, ha a média beszámol arról, hogy egy ilyen rendezvény nehézségeket is okoz a közlekedőknek, de kapitális tévedés, ha nem a fórum maga a vezető anyag, hiszen

ritkán fordul elő ilyen horderejű esemény Budapesten.

S mennyivel megértőbbek ezek a közlekedési „szakértők”, amikor pár tucat tüntető vagy kerékpáros felvonulás, futóverseny miatt zárják le a fél várost, gigadugókat és káoszt okozva! Az viszont biztos, hogy a Kína-Kelet-Közép-Európa-csúcstalálkozó mélyebb nyomot hagy az ország életében, mint egyes sajtómunkások fizetett rettegése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!