Csurgó

2021.12.02. 11:00

Megemlékeztek a Covid áldozatairól

Varga L.

A Dráva Menti Nyugdíjas Kistérség a közelmúltban Csurgón tartotta meg évzáró tanácskozását. A vezetők beszámolóiból kiderült, hogy a koronavírus szinte minden közösségben áldozatokat követelt, sokan ma is szenvedik a vírus utóhatásai miatt. A pandémiától és fertőzéstől való félelem az elmúlt időszak programjaira és a taglétszámok alakulására is rendkívül negatív hatással volt. Az értekezleten a Covidban elhunyt tagjaikról külön megemlékeztek.

Kardos Györgyi kistérségi vezető a helyzetelemzésében több szót is ejtett a lassacskán kiöregedő tagságról, s hogy mekkora űrt hagytak maguk után az elhunyt vezetőtársak. – A nyugdíjas szervezetek közösségi együttlétre szerveződtek. Mindez sokféle tevékenységben nyilvánulhat meg, de, ha csak egy jót beszélgetni megy valaki a klubba, már az is jó hatással van a lélekre – hangsúlyozta. – Fontos, hogy megmutassuk, rengeteg érték van bennünk, és egy pillanatig se érezzük feleslegesnek magunkat. Vonjuk be a fiatalokat, hívjunk magunk közé kívülállókat, adjunk minél több életjelt magunkról. Épüljenek kapcsolatok, keressük a polgármestert, hívjuk magunk közé a képviselőket. Tudatosítsuk bennük, hogy az idősekkel való törődés nem szívesség, hanem mindannyiunk közös érdeke – emelte ki Kardos Györgyi.

Máj Péter, a megyei nyugdíjas szövetség alelnöke a tevékenységi körök bővítésének fontosságáról beszélt, javasolva az egyházi énekek felvételét is a bemutatókra való felkészülésbe. A javaslat realitását a csurgói nyugdíjasok ünnepi műsora is igazolta, amelyben a hangulatos versek mellett a legszebb karácsonyi énekekből válogattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!