kosárlabda

2021.01.15. 09:30

Nagy bravúr kell idegenben a szegediek legyőzéséhez

A Naturtex-SZTE Szedeák otthonában folytatja szereplését a Kaposvári KK együttese az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság 19. fordulójában.

Kun Zoltán

Újabb idegenbeli összecsapás vár a Nikola Lazics vezetőedző irányításával készülő kaposváriakra. A Naturtex-SZTE Szedeák elleni mérkőzést pénteken 18 órakor rendezik a Tisza-parti városban, az Újszegedi Sportcsarnokban.

Győztes csatával a háta mögött várhatja a szegediek elleni mérkőzést a Kaposvári KK együttese. A somogyiak legutóbb, ha némi szerencsével is, de végül megérdemelten nyertek a Sopron KC alakulata ellen. Ugyanakkor igencsak intő jel, hogy a csapat régi problémái az edzőváltást követően sem múltak el. Curry és társai hiába építettek fel ismét húsz pont körüli előnyt az első félidőben, a folytatásban le is nullázták azt.

– Amikor megakadtunk támadásban, a vendégek sok könnyű pontot értek el indításból – nyilatkozta a meccset követő sajtótájékoztatón Nikola Lazics, a Kaposvári KK vezetőedzője. – Látszik, hogy nincs önbizalom a csapatban, jelen pillanatban ez a legnagyobb problémánk. Szerintem korábban is hasonló volt a gond.

Ezen kellene mindenképp változtatni, hogy eredményesebben teljesíthessen a somogyi alakulat. Nagyon fontos volt Hendlein Roland visszatérése, aki sérülése után, bár még nem volt százszázalékos állapotban, teljesítményével, jelenlétével nagyot lendített a csapaton.

A szegediek kiváló szezont futnak. A korábban Kaposváron is megforduló Szrecsko Szekulovics vezetőedző precízen összerakott gárdával dolgozhat, melyet egyik korábbi kedvenc játékosa, Darrin Govens irányít. Az ő ponterőssége remek alap, melyet a centerposzton a liga legjobb mutatóival rendelkező James Dickey, valamint Djordje Dzeletovics és Zachary Garret Brown egészít ki leginkább.

A két csapat tavaly októberben már összecsapott a Kaposvár Arénában. Akkor nagyon kevés pontot, mindössze ötvenegyet ért el a somogyi gárda. Nem is csoda, hogy a szegediek örülhettek a győzelemnek, még akkor is, ha az alföldiek is csupán hatvanegy egységig jutottak. Gyanítható, hogy ezúttal több pont esik majd, ám ahhoz, hogy ezúttal ne Szrecsko Szekulovics tanítványai örülhessenek, óriási bravúrra lenne szükség. Mindezt a két együttes tabellán elfoglalt helyezése is tükrözi, hiszen míg a szegediek tizenegy győztes és hat vesztes meccsel a hatodikak a tabellán, addig a Kaposvári KK négy győzelemmel és tíz vereséggel az utolsó előtti, vagyis a tizenharmadik.

Csak a hajrában maradt alul Pécsen az Oroszlány

Több mérkőzést is rendeztek a hét közben az élvonalbeli bajnokságban. A szolnokiak magabiztos sikert arattak Kecskeméten, a Falco pedig a papírformának megfelelően verte a Zalaegerszeget. Az oroszlányiak nagyon közel álltak a bravúrhoz Pécsen, ám végül kikaptak. A Jászberény Székesfehérváron szenvedett vereséget.

Eredmények

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Szolnoki Olajbányász 76–96 (13–23, 25–28, 18–23, 20–22), Alba Fehérvár–Jászberényi KSE 82–65 (28–9, 15–19, 20–18, 19–19), Pécsi VSK-VEOLIA– OSE Lions 89–85 (23–25, 14–25, 23–23, 29–12), Falco-Vulcano Energia KC Szombathely– Zalakerámia ZTE KK 82–70 (24–20, 22–8, 22–21, 14–21).

Az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság állása: 1. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (0.91), 2. Szolnoki Olajbányász (0.90), 3. Alba Fehérvár (0.86), 4. Egis Körmend

Egis Körmend (0.83), 5. Atomerőmű SE (0.83), 6. Naturtex-

SZTE-Szedeák (0.82), 7. DEAC (0.75), 8. Pécsi VSK-VEOLIA (0.74), 9. Sopron KC (0.71), 10. Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (0.71), 11. OSE Lions (0.67), 12. Zalakerámia ZTE KK (0.64), 13. Kaposvári KK (0.64), 14. Jászberényi KSE (0.50).

Nikola Lazics vezetőedző próbálja a legeredményesebb taktikát felvázolni

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!