Kék hírek, bulvár

2017.07.03. 09:11

A motortérből csaptak fel a lángok

Autóbalesetek, kidőlt fák és letört faágak eltávolítása: a tizenkét műszaki mentésen kívül két tűzesethez is vonultak a somogyi tűzoltók.

Harsányi Miklós

Mozgalmasan telt el az első júliusi hétvége. Kaposváron kidőlt fát távolítottak el a tűzoltók, annak ágai ugyanis rálógtak a villanyvezetékre, s lehúzták azt, de a vezeték nem sérült meg. A kaposvári egység tagjai fűrészelték le a faágakat. A siófoki hivatásos tűzoltók Balatonvilágoson előzték meg, hogy a letört faágak leszakítsák a a villanyvezetéket. Bázelné Mihályka Szabina megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte: Bodrogon több melléképületet rongált meg meg több kidőlt fa. A helyi önkéntes tűzoltók nyújtottak segítséget a Kossuth Lajos utcai ingatlanok tulajdonosainak.



Három személyautó ütközött össze a 7-es főút siófoki szakaszán. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, s elvégezték a műszaki mentést. A három gépkocsiban összesen nyolcan utaztak, a mentők két személyt kórházba szállítottak. A baleset helyszínéről az M7-es autópályára riasztották a siófoki egységet, a sóstói pihenő közelében kigyulladt egy személyautó. A járművezető, amikor észlelte a motortérből felcsapó lángokat, kiszállt az autóból: a tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a tüzet. A siófoki Rét utcában kis területen lángra kapott a lekaszált terület, a tüzet a helyi egység fékezte meg.


Vasárnapra virradó éjszaka útra dőlt fa eltávolításához vonultak a siófoki tűzoltók, amely félig elzárta az Attila utca forgalmát. A kaposvári tűzoltók a mentőknek segítettek bejutni egy Zaranyi lakótelepi lakásba, ahol az ott élő asszony rosszul lett. Az egységnek sikerült létrán át bemásznia a fürdőszoba ablakon, majd beengedték a mentőket a beteghez. A zamárdi Vasút utcában egy személyautó és motorkerékpár karambolozott: a siófoki tűzoltók áramtalanítottak, biztosították a helyszínt és segítettek a mentőknek a sérült elhelyezésében. A baleset következtében ugyanis a motor vezetője súlyos sérülést szenvedett. A helyszínelés után a sérült járműveket egy közeli parkolóba tolták a tűzoltók, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!