Közélet

2016.11.28. 17:19

Horvát író munkásságát mutatták be Hercegszántón

A lakócsai iskola diákjai verseket-meséket dolgoztak fel, rajzokat készítettek, illetve kiállítást rendeztek a saját sulijukban.

G. A.

Projekt bemutatóra került sor Hercegszántón, a testvériskolai kapcsolatok témát adta az Országos Horvát Önkormányzat a kéttannyelvű és a nyelvoktató iskolák csapatainak. Mivel a lakócsaiak ezzel nem rendelkeznek, így ők mást választva, egy horvátországi író, Ivica Smolec munkásságát mutatták be.



Biczákné Popovics Anna, felkészítő tanáruk elmondta: már korábban ismerték az írót, mivel egyik diákuk, Vinak Tomislav éppen az ő versével (Első szerelem?) nyerte évekkel ezelőtt az országos horvát nyelvű szavaló versenyt. Miután felvették vele a kapcsolatot, nyolc tanuló (Bogdán Sztella, Kásádi Krisztina, Kovácsevics Adél, Vinak Tomislav, Rácz Bianka, Novák Rebeka, Bányai Viktória és Novák Viktória) vett részt a közös munkában. Hercegszántón 15 percben, horvátul tanulságos és megható történeteket hallhattunk a somogyiaktól. Többek közt arról, hogy az utcára kitett kiskutya, „Csupko” hogyan talált gazdára, vagy arról, miként változott pillangóvá a csúnya hernyó. Az író egyik meséjét pedig dramatizált formában, bábokkal adták elő „Zukiról” a muslincáról, akinek vesztét egy pohár bor okozta. Ivica Smolec azt is üzente a magyarországi gyerekeknek, hogy szeressék az embereket, az állatokat, mert ezáltal ők többek lesznek és több szeretetet kapnak.

Címkék#Lakócsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!