Sport

2017.06.19. 06:39

Mennyei Megyei: hetven gólt termeltek a sárdi fivérek

Egy héttel ezelőtt azokról a megye egyes és kettes egyletekről írtunk, ahol vállvetve küzd(ött) egyazon csapat sikeréért apa és fia. Most a tesókat próbáltuk egy csokorba szedni.

Fenyő Gábor

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság mezőnyében négy olyan csapatot találtunk, ahol testvérek (is) kergetik a labdát. Az élre a Somogyvár kívánkozik: itt játszanak Piukovicsék, nevezetesen Mátyás, Richárd és István, továbbá a Valkó-fivérek, Tibor és Dávid. Csurgón a két Beke, Bálint és Bence – nem lehet könnyű dolguk, lévén a kispadon az édesapjuk, Lajos foglal helyet –, Toponáron az Ivuszák, Gábor és Tamás (előbbi egyben edzőként is ténykedett), Karádon pedig a Balásák, Erik és Márk tették a dolgukat a pályán.



Az igazi testvérfelhozatalt a megyei másodosztályban, ott is az Északi csoportban találjuk. A Balatonföldvár két testvérpárt is felsorakoztat(ott), nevezetesen Rusvaiékat (Lászlót és Györgyöt), valamint Óváriékat (Attilát és Kornélt). Ott voltak még talonban Kurdiék is; Péter és Dániel unokatesók. Balatonszárszón is hasonló volt a leosztás, mint Csurgón: azaz Pamuki Alex és Márk a pályán, az édesapjuk, Zsolt pedig a kispadon. A két Lux, Tamás és Bálint a megye négyes Kötcséből „játszott” át, s bár volt két Májuk is Norbert és Zsolt személyében, utóbbiak csupán névrokonok. Fonyódon is két testvérpár vágott neki a szezonnak, ám csak egy fejezte be: Andermannék, azaz Máté és Csaba végig kitartott, míg a két Vajandt, Gyula és Szilárd közül utóbbi nem sokkal a tavaszi rajt után Ausztria felé vette az irányt.

Azért akadnak még szép számmal fivérek Északon. Példának okáért Andocson Keszthelyiék (Bence és Alex), Buzsákon Zakariásék (Tamás és Zoltán), Balatonszabadiban Keszlerék (Máté és Ádám), Balatonszemesen pedig Majorosék (Bálint és Barnabás). A bajnok Lengyeltótiban is két Geiszt volt, ám Tamás és Patrik „csak" unokatestvérek. S persze ne feledkezzünk meg az öreglaki Virághokról sem.

A Déli csoportban a Kiskorpád szerepel a lista élén Blinczkiékkel (Ádám és Dávid), Komáromiékkal (Márk és Zsolt), valamint Récseiékkel (László és János – utóbbi edzőként ténykedett). Az ezüstérmes Kadarkúton is két testvérpár kergette a labdát, nevezetesen Ferenczi Márk és Dávid, valamint Balogh Csaba és Ádám. Böhönyén Baniczéknak (Krisztiánnak és Rolandnak), Jután Baloghéknak (Ádámnak és Flóriánnak), Csökölyben Sznopekéknak (Bálintnak és Lászlónak), míg Somogysárdon Págeréknak (Balázsnak és Dánielnek) szoríthattunk, akik nem mellékesen negyedszázad gólt vállaltak. A bajnok sárdi egyletben gyakran egyszerre négy Kuti is a pályán volt, s a négyesfogat tagjai közül Richárd és Krisztián alaposan megkeserítette a derék hálóőrők életét: ketten együtt több mint 70 alkalommal vették be a kaput.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!