Gige

2017.07.29. 20:35

Caramellel ünnepelt a falu

Három díszpolgári címet adtak át a szombati falunapon, ahol neves előadók szórakoztatták a népes közönséget.

Harsányi Miklós

Százak érezhették jól magukat a rendezvényen, ahol Varga Feri-Balássy Betti duón kívül Caramel is fellépett. Posztumusz a 2016-ban elhunyt Simon Károlynak, a település rendszerváltás utáni első polgármesterének ítélték oda a díszpolgári címet, aki elindította a községet a fejlődés útján. Mike Tiborné nyugdíjas tanárnő és Csontos Jánosné nyugdíjas óvónő is megkapta a díszpolgári címet, melyet dr. Bálint Ildikó, Gige polgármestere, s a képviselő-testület tagjai adtak át. A falunapra meghívták Szászfalvi László országgyűlési képviselőt valamint Huszti Gábort, a megyei közgyűlés alelnökét is.

- A gigei fazékból egy jó tál étel mindenkinek jut – hirdették a szervezők, s csaknem 400 adag pörköltet osztottak ki a helybeliek között. Felhőtlen szórakozást ígértek, egymás után léptek fel az előadók, Mészáros Adél-Virsinszki Zoltán retró műsorán kívül Liszter Sándor és a Vadrózsák is szerepeltek. Sokan várták a tombola sorsolást, ahol a fődíj egy tv volt. Meglepetés várta a digitális kompetenciaoktatás résztvevőit is: közel 70-en jártak a tanfolyamra, a zárócsoport szombaton kapta meg az oklevelet, s a résztvevők az ajándék okosórát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!