kitelepülnek a leletek

2017.09.05. 19:09

Bőröndbe zárt múzeum: házhoz megy a kiállítás

Rendszeres látogatói a Rippl-Rónai Múzeum múzeumpedagógusai a Lórántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola és Gimnázium Erdei Iskolájának Zselickisfaludon.

K.G.

 

A sok makettel, demonstrációs eszközzel és játékkal megvalósított foglalkozások általában a régészet, honismeret, néprajz területéhez kapcsolódnak, és különleges élményeket rejtettek a zselickisfaludi gyermekeknek is.

– A múzeum igyekszik házhoz menni, mert ez sokkal egyszerűbb és olcsóbb a települések iskoláinak – mondta Őszi Zoltán múzeumpedagógus. – Bőröndmúzeumos foglalkozásnak hívjuk ezeket a kitelepüléseinket, mert akár egy bőröndbe is összepakolhatók a szemléltető eszközeink. Ilyenkor elveszik ugyan a múzeum épületének a varázsa, de a gyerekek sokkal felszabadultabbak a saját kis közegükben. A legnépszerűbb a régészet témaköre, ami a felső tagozatosok történelem oktatásához kapcsolódhat. Azonban még nem mindegyik vidéki iskola veszi igénybe a bőröndmúzeumos szolgáltatást, talán kevesebben tudnak róla, ezért arra biztatom őket, hogy jelentkezzenek a múzeum közönségkapcsolati munkatársánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!