segítség

2018.02.14. 14:00

Csaknem huszonkét tonna almát kapnak a rászorulók

Csaknem 22 ezer kiló almaadomány érkezett szerdán Igalba. A somogyi településre a Magyar Református Szeretetszolgálat három millió forint értékben hozott gyümölcsöt, innét harminchét település rászorulóihoz – iskolákba, óvodákba és idős otthonokba – kerül.

Góz Lilla

Hajnali háromkor indult a kamion Nagykállóról, 1560 doboz almát szállított Igalba. Nagy Csaba, a Somogyi Református Egyházmegye esperese lapunknak elmondta: ötödik alkalommal rendeznek almaosztást a megyében.

– Idén 37 településre juttatunk el almát rászoruló családoknak, óvodáknak, iskoláknak és idős otthonoknak – hangsúlyozta. A szóládi református óvoda harmadik éve kap az adományból. Hajdú Zoltán Levente református lelkész elmondta: idén ötven láda almának örülhet huszonnyolc óvodásuk.

– Tízóraira és uzsonnára is kapnak majd a gyerekek gyümölcsöt. Nagyon örülünk az almának, az adomány nagy mértékben hozzájárul a napi vitaminforráshoz – tette hozzá Hajdú Zoltán Levente.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a következő hetekben összesen nyolc kamionnyi, hozzávetőlegesen huszonnégy millió forint értékű almaadományt ad át országszerte – mondta el Juhász Márton ügyvezető.

– A dunántúli református egyházkerületbe csaknem huszonkét tonna alma érkezett szerdán három millió forint értékben. Az adomány nélkülözőkhöz, intézményi ellátottakhoz, fogyatékkal élőkhöz jut el a következő napokban – tette hozzá Juhász Márton. Arról is beszélt: egész évben számos adományozó kampányt indítanak. A gyümölcsök mellett ruhákat, bútorokat, tartós élelmiszert, vitamin készítményeket juttatnak el rászorulókhoz. Holland felajánlásból pedig évente hat kamionnyi gyógyászati segédeszközt osztanak ki egyházközösségeik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!