Tiszta strand

2017.08.04. 17:11

Környezettudatosságra nevelik az ifjú úszókat a Virágfürdőben

Szelektíven gyűjtik a szemetet péntektől a kaposvári élmény-és gyógyfürdő teljes területén, a fürdőben a gyermekek figyelmét külön is felhívták a környezettudatos hulladékkezelés fontosságára.

K.G.

– Ha a fürdőben minden vendég csak egy-egy üdítőt fogyaszt el, rövid idő alatt több ezer PET-palackot dobnak ki a szemétbe – mondta Danso-Löffler Zita, a Virágfürdő igazgatója. – Ha ezeket megfelelően kezeljük, a hulladék mennyisége csökkenni fog, és ezzel együtt a fürdő üzemeltetésében a hulladékkezelés és szállítás költsége is kisebb lesz. A környezettudatos nevelést időben kell kezdeni, az óvodai és iskolai úszásoktató program keretében naponta több száz kisgyermek megfordul nálunk. A Kaposvári Holding munkatársai közösen, játékos formában ismertették meg velük a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát ezen a napon. Azok a gyermekek, akik a saját kis szemetüket szétválogatták, jutalmat kaptak.

A Virágfürdő beruházott, és a belső terébe harmincnégy új szelektív kukát, a külső terébe pedig huszonegyet vásároltak. Az elsőt a tapasztalatgyűjtés hetének szánják, és ha kiderül, hogy még több szemétgyűjtőt igényel a program, ezeket is megrendelik. A szelektív szemétgyűjtésre a hangosbemondón is felhívják a vendégek figyelmét, illetve a munkatársaik tájékoztatják a látogatókat. Danso-Löffler Zita hozzátette: az elmúlt napok meleg időjárása kedvezett a forgalomnak, jól indult az augusztus, minden egyes nap növekedett a vendégszám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!