Somogyi Hírlap

2017.10.30. 21:00

A tanárok éjszakáját tartották a múzeumban

Ötven kaposvári, illetve város környéki pedagógust látott vendégül a Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum a tanárok éjszakáján. A résztvevők arról tárgyaltak, hogyan tudnák kihasználni azt a lehetőséget, hogy a múzeum bekapcsolódhat az irodalom tanításába.

K.G.

A múzeumnál szélesíteni és bővíteni szeretnék a kínálatot, mert eddig leginkább a néprajz és a régészet miatt hozták el hozzájuk a gyerekeket, ám újabban az irodalom és a történelem tanulmányokhoz kapcsolódó foglalkozásokat is tartanak.

– A múzeumok őszi fesztiválja programsorozat egyik rendezvénye a tanárok éjszakája. A mottónk az, hogy az ajtó nyitva áll. Ez arra utal, hogy Szabó Magda születésének 100. évfordulójához csatlakozva irodalmi témákat járunk körül – mondta Simonné Lechner Judit múzeumpedagógus.

A szennai skanzennel közösen szervezték a napot, hogy bemutassák, milyen irodalmi témájú foglalkozásaik vannak. Az Arany János kiállításra már eddig is sok gyermek jött el a múzeumba az elmúlt hetekben. A tanárok éjszakáján a fonyódi múzeum is bemutatkozott, s előadták, hogy mivel tudnának hozzájárulni a kaposvári diákok ismereteinek gazdagításához. A tanároknak a Kultúr Találka zenekar adott irodalmi műsort az esten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!