Színes kavalkád

2017.08.13. 17:33

Megkezdődött vasárnap az ismert buzsáki búcsú

Megkezdődött vasárnap a néphagyományairól ismert buzsáki búcsú, mely még hétfőn is várja a takaros községbe látogatókat.

Gy. Zs.

– Vasárnap délelőtt egy népművészeti kiállítás nyílt a faluházban, ahol a buzsáki fafaragók és a hímzőasszonyok termékeit tekinthetik meg az érdeklődők – mondta portálunknak Kara Lajos polgármester. – Ami pedig újdonság, s még számunkra is nagy örömet okozott, az a buzsáki hímzésmintákkal, motívumokkal feldíszített mézeskalácsokból nyílt kiállításunk, melyeket Táboriné Miseta Judit készített.

A buzsáki polgármester hozzátette: természetesen a kiállítást még hétfőn is megtekinthetik a búcsúra érkezők, s a tárlat egy része a hét többi napján is látogatható marad.

Kara Lajos azt is elmondta: a hagyományokhoz hűen az idei búcsúra is menettánccal készültek. A buzsáki Boszorkányos Néptánc Egyesület, s utánpótláscsoportja, a Katykaringó Táncegyüttes mellett meghívták a Lengyeltóti Ördöngös Táncegyüttest, s Marcali Baglas Fundamentum Táncegyüttesét is. De már szokássá vált, hogy a búcsún az előző évi ünnepség óta született kisgyermekeket, s a település legidősebb női és férfi lakóját is köszöntik. Tizenegy kisgyermeket született a tavalyi búcsú óta a községben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!