együtt a munkahelyekért

2017.08.30. 13:47

Megkezdte működését a Paktum Iroda a munkavállalókért

Az egy időben megjelenő munkaerő-hiány és a munkanélküliség speciális helyzetet teremt, amelyre a helyi jellegzetességeket figyelembe véve aktív választ kell adni.

K.G.

E célt szolgálja a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Somogy Megyei Kormányhivatal és a Szövetség a Polgárokért Alapítvány által alkotott konzorcium indította, uniós forrásból finanszírozott, 1,231 milliárd forint összegű projekt.

Ez a foglalkoztatási együttműködés a helyi közszéfra, civil szféra és a gazdasági szereplők, vállalkozások közös munkájára épít. A szereplők létrehozták a Paktum szervezetet, mely tömörülés a munkaerő-piaci kereslet és kínálat összehangolását igyekszik megvalósítani. Együttműködési megállapodást írt alá 21 alapító tag (9 vállalkozás, 2 civil szervezet, 2 kamara, 7 közszféra szervezet és az Egyetem) amivel létre jött a Foglalkoztatási paktum szervezet. Ezt követően megkezdte munkáját a Kaposvár Foglalkoztatási Paktum Irodája is. A Paktum Iroda elsődleges feladata a munkaerő-piac szereplőinek együttműködését elősegíteni, koordinálni, a munkaerő-kereslet és kínálat összehangolását támogatni. A 2021. június 30-ig tartó projekt keretében 843 fő munkaerő-piaci programba történő bevonását vállalta a konzorcium. Kaposvári lakhellyel rendelkező álláskeresők és inaktív személyek kerülhetnek be a projektbe, mint célcsoporttagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!