Városi közgyűlés

2017.08.04. 18:41

Továbbra is támogatás jár a Mikrokozmosznak a roma gyerekek oktatásáért

Megérkeztek a főépítészi vélemények, lépésről lépésre halad a készenléti rendőrök számára a Cseri parkba tervezett laktanya létrehozása.

K.G.

Az ORFK-val és a Készenléti Rendőrséggel létrejött megállapodás határideje miatt kellett pénteken rendkívüli közgyűlést összehívni. Szó esett arról a 36 hektáros területről, melyet a Keleti Ipari Parkkal szemben a Modern Városok Program segítségével, állami forrásból vonnak ki a mezőgazdasági művelésből és közművesítenek, hogy 575 millió forintból egy új ipari parkot alakítsanak ki, mert a régiek már beteltek a városban. Elhangzott: több kisebb, és egy nagyobb vállalkozással folytatnak eredményes tárgyalásokat arról, hogy odaköltözzenek.

A közgyűlés elfogadta azt a rendeletmódosítást, amely lehetőséget ad arra, hogy az alkalmazott orvosok szolgálati lakáshoz jussanak a városban. Csökkent az egyéb szolgálati lakások száma az elmúlt években, mert sokat bérlakássá minősítettek, de most új szolgálati lakást alakítanának ki a Baross Gábor utcában.

Több mint 9 millió forintos vis maior támogatási kérelmet nyújtottak be egy júniusi felhőszakadás okozta károk helyreállítására. Szita Károly polgármester hozzátette: tartani lehet attól, a mostani hőséget is vihar követ majd. Ha kell, a közmunkások hétvégén is dolgoznak majd a rendrakáson.

Fontos várospolitikai célkitűzés a helyi közösség erősítése, erre építenek egy 170 millió forintos pályázatot, amelynek konzorciumi partnere a Rippl-Rónai Múzeum, a Takáts Gyula Könyvtár, és az Együd Árpád Művelődési Központ.

A képvelők közül Kováts Imre (DK) kérdést tett fel a desedai kempingről, melyet egykor gyermektábornak szántak. A válaszból kiderült, hogy a négy csillagos desedai kemping területét úgy kapta vagyonkezelésbe az államtól az önkormányzat, hogy a nyereség 20 százaléka a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak jut. Ezért közcélú tevékenységet is folytatnak majd, sátras és faházas gyermektábor is lesz a kempingben. Pintér Attila (MSZP) több kérdést is feltett. Az egyikben azt tudakolta, mi lesz a Pécsi utcai iskola sorsa, amelyben nem enged első osztályt indítani a bíróság. Az EMMI ugyanis a sajtóval azt közölte, hogy a tankerület végrehajtja a jogerős bírósági döntést, miszerint sem a tankerület, sem más fenntartó nem indíthat iskolát ott. Szita Károly erre azt válaszolta, hogy a Mikrokozmosz Általános és Alapfokú Művészeti Iskolának a normatíván felül támogatás jár, ha cigány kisgyermekeket a legkorszerűbb oktatásban részesítenek Kaposváron, mert ezt az előterjesztést elfogadta a közgyűlés, és nem az épületnek, hanem a tevékenységnek adták a támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!