Online drogbárók

2017.11.14. 08:47

Angliából interneten rendelték a drogot

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, valamint más bűncselekmény miatt emelt vádat három férfi ellen a Somogy Megyei Főügyészség.

K.G.

Közülük ketten nagy mennyiségű illegális szert tartottak azért, hogy azt eladják. Kettejüket tavaly októberben érték tetten Kaposváron a rendőrök, amikor az elsőrendű vádlott éppen önmagában is jelentősnek számító mennyiségű kábítószert és új pszichoaktív szert tartalmazó anyagot adott el a másodrendű vádlottnak. Ezután a két férfi lakásán tartott házkutatások során további nagy mennyiségű drogot foglalt le a rendőrség.

A nyomozás kiderítette, hogy az elsőrendű vádlott tavaly az Egyesült Királyságból interneten vásárolt kábítószert, ami a vámellenőrzésen fennakadt, ezért a csomag nem jutott el hozzá, a rendőrök azonban igen. A másodrendű vádlott a gyermekét is bevonta a kábítószer-kereskedelembe.

Az ügyészség a két büntetett előéletű kereskedővel szemben – akik előzetes letartóztatásban várják az ítéletet – fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint vagyonelkobzást indítványozott. A harmadik vádlott csupán drogfogyasztó, vele szemben próbára bocsátás intézkedést javasolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában