Biztonságban vagyunk

2017.08.18. 18:49

Balhémentesen telt a nyár a siófoki bulinegyedben

Jelentősebb esemény nélkül zajlott le a nyár nagy része Siófok buliközpontjában, bár vissza van még két nyári hétvége.

Kolumbán Tünde

A Petőfi sétányon nem történt rendkívüli esemény, mindez a terület biztonsági vezetője szerint az idei évben bevezetett újításoknak köszönhető. Schőn Péter elmondta: a járőrszolgálat, a beléptető pontokon végzett szigorú szűrések és a kibővített kamerarendszer mind hozzájárultak a pozitív visszajelzésekhez. – Statisztikai adatokkal nem rendelkezünk, de a rendőrséggel jó munkakapcsolatban vagyunk, tőlük azt a jelzést kaptuk, hogy a tavalyi évben regisztrált bűncselekmények számát sikerült lejjebb vinni – mondta a sétány és a Nagystrand biztonsági főnöke. Hozzátette: jól vizsgázott a bővített kamerarendszer, az úgynevezett vakfoltokat is sikerült a nyárra kamerákkal lefedni, így minden eseményt dokumentálni tudtak. A felvételekre egyébként többnyire lopás vagy garázdaság felderítése miatt volt szükség. A jobb közbiztonság Schőn Péter tapasztalatai szerint hatott a vendégek biztonságérzetére is, úgy látta a családosok esti sétái is

kitolódtak időben a Petőfi sétányon.

Megkérdeztünk néhány sétányon dolgozót is, ők is azt támasztották alá, hogy rendkívüli eseményektől mentes volt a nyár eddig része a bulinegyedben, aminek forgalmát – ahogy mindenütt

a Balatonnál – az időjárás határozta meg. Igazán telt házat leginkább a kánikulai hétvégéken tapasztaltak. Ennek megfelelően a munkaerő terén is az okozott több helyen gondot, hogy nehezen tudták kiszámolni, melyik napokon mennyire dolgozóra van szükség.

A vendéglátósok ugyanakkor az utcán ivás problémáját továbbra is megoldatlannak tartják, hiszen hiába nem engedik be az áteresztő pontokon a kívülről hozott italosüvegeket a sétányra, ha a területen belül egyes helyeken hűtőből árulják az italt a bulizó közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában