Sport

2007.07.02. 15:28

A tesztelés után újra bizonyíthatott Hendlein

Remek teljesítményt nyújtott a jesolói nyári kosárlabda-táborban Hendlein Roland a Kaposvári KK játékosa.

Kun Zoltán

Mint arról már beszámoltunk a sikeres trevisói tesztelést követően kapott lehetőséget az újabb bizonyításra Hendlein Roland, aki a hét végét Jesolóban töltötte. Amíg az üdülőparadicsomban a pihenni vágyók jobbára semmittevéssel töltötték az időt, addig a kosárlabdázók keményen megizzadtak a mérkőzéssorozaton.

A négy napos ULEB torna szervezői két csoportba osztották az ellenfeleket. A Maccabi Elite csapata – amelyben Hendlein Roland is helyet kapott – az A-jelű kvartettben kezdte meg a csatározásokat. Az első találkozón a Lottomatica Roma együttese 114–66-ra verte a Maccabit. Ezen az összecsapáson 21 perc játékidő jutott Hendleinnek, aki 11 ponttal és 6 lepattanóval zárt. A második mérkőzésen az Euroleague gárdája 81–63-re győzte le Handleinéket. A kaposváriak kosarasa ezúttal 32 percet töltött a parketten. Tizenhárom pontja mellé öt lepattanót kaparintott meg.

A CBA ellen 73–62-re kapott ki a Maccani, ám Hendlein igazán remek egyéni teljesítménnyel rukkolt elő. Harmincnégy perc alatt 17 pont, 7 lepattanó volt a mérleg. A helyosztón a Benetton Treviso is jobb volt (103–79). Hendleinnek ekkor is jól ment a játék, 15 pont 11 lepattanóval dupla-duplát ért el. Arról, hogy a védekezésre is maradt energiája, beszédes adat a négy meccsen bemutatott tíz dobásblokkolás is. Ez külön is kiemelendő.

A jesolói tornán ott volt Kovács László, a Kaposvári KK ügyvezető-elnöke is, aki nem titkoltan a következő szezonra keres külföldi kosárlabdázót a somogyi együttesbe. A klubvezető tapasztalatairól hazaérkezését követően számolunk majd be.
A kaposváriakat maroknyi szurkolói csapat is elkísérte az olasz üdülőhelyre. – A jesolói torna remek lehetőség volt a tesztelésre – mondta Turáni Tivadar, a www.delfinek.hu szurkolói honlap szerkesztője. – Nagyon örültünk Hendlein jó szereplésének. Remekül megállta a helyét, annak ellenére, hogy itt gyakorlatilag mindenki – különösen az amerikai kosárlabdázók – az egyéni játékot erőltette. Láttunk kifejezetten klasszisnak számító játékosokat, de olyat is, aki a magyar élvonalra is alkalmatlan lenne.

Hendlein Roland számára tehát jól zárult a megmérettetés, a kérdés már csak az, hogy a maccabi vagy más külföldi együttes kivásárolja-e őt a 2007/2008-as szezonra a Kaposvári KK-tól, vagy szeződteti-e őt a 2008/2009-es évadra.

Ezek is érdekelhetik