Sport

2007.11.03. 12:56

Alves duplájával nyert a Rákóczi

A Borsodi Liga tizenharmadik fordulójában a Nyíregyháza otthonából hozta el a három bajnoki pontot a Kaposvári Rákóczi FC.

SONLINE

Nyíregyháza–
Kaposvári Rákóczi FC 0-2 (0-2)
0. perc:
az utóbbi két bajnokiját megnyerő és jó formát mutató Rákóczi egy ugyancsak stabil, jól összerakott együttes ellen vette fel a küzdelmet. A kaposváriaknak nem volt eltiltottjuk, de sérülés és betegség miatt így is épp elég hiányzójuk volt a zöld-fehéreknek. A már régóta sérült Radics Zsolthoz, Petrók Viktorhoz és Kovácsevics Róberthez hasonlóan, idén már Pest Krisztiánra sem számíthat Prukner László. További gond, hogy szerdán Ribi István, csütörtökön Szakály Dénes, pénteken pedig Szakály Péter is belázasodott.

1. perc: a hazaiak kezdték a találkozót. Vukadinovics Montvait próbálta játékba hozni, de indítása pontatlan volt, így a vendégek jöhettek bedobással.

2. perc: a mérkőzés első szögletét a Nyíregyháza végezhette el. A belőtt labda megzavarta a kaposvári védőket, de Zahorecz az utolsó pillanatban fel tudott szabadítani George elől.

5. perc: Farkas Z. 25 méterről, a jobb oldalról végezhetett el szabadrúgást. A bal alsóba tartó löketet a kapus bravúrral szögletre tolta. A sarokrúgás után Zahorecz fejelhetett, de Lazareanu ezúttal is hárított.

9. perc: Hegedűs játszotta tisztára magát 26 méterre a vendégek kapujától és lövésre szánta el magát, de a középre tartó bombát Milinte biztosan fogta.

14. perc: Miskolczi 30 méterről végezhetett el egy pontrúgást, de a lövése elakadt a sorfalban.

17. perc: George léphetett volna ki a védők közül, de a remekül visszazáró Leandro elkotorta a csatár elől a labdát.

20. perc: Miskolczi 20 méterről vette célba a Rákóczi kapuját, de lövése jó fél méterrel a felső léc fölött hagyta el a játékteret.

23. perc: Cornaci felívelt labdáját Vukadinovics bólintotta kapura, de a labda csak az oldalhálót rezgette meg.

24. perc: Alves szerzett labdát a középpályán és remek ütemben ugratta ki Oláht, aki egy csel után 13 méterről lőtt, de nem találta el a kaput.

27. perc: Pintér dobta ki a labdát a bal szélen robogó Alves elé, a brazil csatár egy csel után belépett a 16-oson belülre és bal oldalról, kissé éles szögből centikkel a bal kapufa mellé lőtt.

30. perc: 0–1!
Egy labdaszerzés után Vasziljevics ugratta ki Alvest, a brazil támadó, pedig második helyzetét már nem puskázta el; 8 méterről a bal alsóba passzolt.

34. perc: egyenlíthetett volna a hazai együttes, de Lippai 18 méteres szabadrúgása, ha csak centikkel is, de elkerülte a kaput.

38. perc: 0–2!
Megduplázta előnyét a Rákóczi. Egy előreívelt labdát gyönyörűen szelídített meg Alves, majd 18 méterről gondolkodás nélkül lőtt, a labda pedig a bal alsóba vágódott.

43. perc: Farkas Z. kevergetett a tizenhatoson belül és egy pimasz csel után Alvest akarta játékba hozni, de Ambrusz az utolsó pillanatban a mezőnybe bombázta a labdát.

45. perc: Montvai kapott sárga lapot reklamálásért.

45+2. perc: vége az első félidőnek.

46. perc: cseréltek a hazaiak a szünetben: Zaleh helyére Minczér érkezett.

49. perc: nagy lendülettel kezdte a második félidőt a Nyíregyháza, de a hazaiak eddig nem tudták feltörni a remekül záró kaposvári védelmet.

51. perc: Hegedűs rúgta fel Vasziljevicset. A játékvezető sárga lapot adott a nyíregyházi labdarúgónak.

52. perc: George próbálkozott egy átlövéssel, de 25 méterről csúnyán fölé durrantott.

54. perc: Oláh iramodott meg közepén, két védőn is áthámozta magát, majd a középen érkező Vasziljevicshez tálalt volna, de Perényi megelőzte a vendégek középpályását.

56. perc: ismét cseréltek a hazaiak: Vukadinovicsot Szilágyi váltotta. Maróti lerántotta Lippait, amiért sárga lapot kapott.

58. perc: Laendro lépett ki a leshatárról a jobb szélen. A kaposváriak brazil légiósa Oláhhoz passzolt, aki 10 méterről, óriási helyzetben nem találta el a kaput.

61. perc: hiába birtokolta többet a labdát a Nyíregyháza, nem tudott helyzetet kialakítani, a Rákóczi kontráiban pedig mindig benne volt a gólveszély. Kihasználta harmadik cserelehetőségét is a hazai együttes: Perényit Sava váltotta.

65. perc: Kaposvárról egy tízfős szurkolótábor érkezett Nyíregyházára. A somogyi fanok végig sportszerűen buzdították kedvenceiket és remek hangulatot teremtettek a vendégek számára kialakított szektorban.

70. perc: Alves szerzett labdát a hazaiak tizenhatosán belül és önzetlenül Oláhhoz akart passzolni, de egy hazai védő szögletre mentett.

76. perc: a meccs legnagyobb nyírségi helyzetét Montvai hagyta ki. Minczér ugratta ki remek ütemben a csatárt, aki 12 méterről lőtt, de Milinte vetődve hárított.

80. perc: tíz emberrel támadott a Nyíregyháza, kevés sikerrel. A somogyiak remekül megszervezték a védekezésüket, melyben szinte mindenki hiba nélkül játszott.

84. perc: Prukner László is cserére szánta el magát: az élete első élvonalbeli mérkőzésén pályára lépő Farkast Graszl N. váltotta.

87. perc: a hazai szurkolók már elindultak haza és a játékosok is beletörődtek a sorsukba.

90. perc: ismét cseréltek a vendégek, Leandro helyére Mező állt be.

90+2. perc: véget ért a találkozó, a kaposváriak teljesen megérdemelten gyűjtötték be a győzelemért járó három bajnoki pontot.

Nyíregyháza, 2500 néző. V.: Sulyok (Ring, Tóth I.).
Nyíregyháza: Lazareanu – Perényi (Sava a 61. percben), Zaleh (Minczér a szünetben), Ambrusz, Cornaci – Miskolczi, Lippai, Hegdűs T., Vukadinovics (Szilágyi az 56. percben) – Montvai, George. Vezetőedző: Révész Attila.
Kaposvár: Milinte – Graszl K., Grúz, Zahorecz, Pintér – Leandro (Mező a 90. percben), Maróti, Vasziljevics, Farkas Z. (Graszl N. a 84. percben) – Oláh, Alves. Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerző: Alves 2 (a 30. és a 38. percben).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!