Sport

2007.12.19. 21:08

Két szettig tartó boldogság

A kaposvári visszavágón öt játszmát váltott egymással a Kométa és a Budva, az aranyszett azonban sajnos elmaradt.

Fenyő Gábor

Kométa-Kaposvár–OK Budvanska Rivijera
2–3  (18, 22, –24, –14, –11)

Akárcsak egy héttel korábban, a montenegrói első összecsapáson, a nyitójátszmában itt is végig a házigazdák diktálták a tempót. Kántor Sándor és Schulcz István megállás nélkül zúdította a nagyobbnál nagyobb bombákat a budvaiak térfelére, a hálónál pedig a két center, Nagy József és a kubai Chacon jeleskedett, így a szett végére csupán a különbség nagysága maradt egyedül kérdéses.

– Remek nyitások, hibátlan nyitásfogadás, pazar centerjáték és jó sáncmunka. Remélem, a folytatás is hasonlóan alakul majd – foglalta össze tömören az első felvonásban látottakat a magyar férfi röplabda-válogatott búcsúzó szövetségi kapitánya, a hosszú éveken át Kaposváron dolgozott Demeter György.

A második játékrészben aztán elsősorban az örökifjú Kántor révén gyorsan elhúzott 10–3-ra a kaposvári alakulat. Ezután viszont egyre több hiba csúszott a játékba, így szép lassan elfogyott a tetemes előny. A végén szerencsére újra nekidurálta magát a Kométa, s mindjárt az első játszmalabdáját értékesítve a második szettet is behúzta.

A harmadik felvonásban jó pár hazai nyitásrontás borzolta a nézők idegeit; igaz, a túloldalon sem maradtak ezzel adósak. A házigazda kaposváriak egy emlékezetes hosszú labdamenet végén tudtak egyenlíteni a játékrész közepén, az izgalmas hajrát viszont sajnos már a vendég budvaiak bírták jobban.

A negyedik játékrész a montenegrói együttesé volt. A Kométa játékosai derekasan körbetüzelték ekkor a pályát, ugyanakkor a másik oldalon nagyon lendületbe jött a brazil Victor Gabriel Goncalves és a bolgár Hriszto Tsvetanov. Ráadásul a cserék is – így az ausztrál feladó, Brett Alderman, aztán a bosnyák Nikola Renovica, valamint a macedón Zarko Ristoski – új színt tudtak vinni csapatuk játékába. A szett végén Zarka Péter is egymás után küldte be a cserejátékosokat – előbb Czintula Mihály, majd Kaszap Tamás, aztán Horváth Dániel, a végén pedig a térdét fájlaló Kovács Zoltán is pályára került –, a nagyon lendületbe jött budvai alakulatot azonban ekkor már képtelenség volt feltartóztatni.

Mestermérleg

Zarka Péter, a Kométa-Kaposvár mestere: – Mind testben, mind pedig fejben borzasztóan elfáradtunk a végére. A Budva alig hibázott, folyamatosan morzsolta fel az erőnket. Türelmesen játszottak, s a végén már a játék minden elemében fölénk nőtt a montenegrói együttes.

Josko Milenkoski, az OK Budvanska Rivijera mestere: – Nehéz ütközeten vagyunk túl. Az volt a célunk, hogy a kaposvári visszavágón elkerüljük az aranyszettet. Az első két játszma után még minden veszni látszott, azonban a cseréinknek is köszönhetően sikerült talpra állnunk.
Az ötödik, rövidített játékrészben jó darabig keményen tartotta a lépést az amúgy egyre fáradtabbnak tűnő kaposvári társaság, a végjáték viszont már egyértelműen a vendégeké volt. Így sajnos elmaradt az aranyszett, s ezzel együtt a titkon áhított továbbjutás is.

Kaposvár, 300 néző. V.: Uvarov, Berdnikov (oroszok).
Kométa-Kaposvár: ifjabb Laszczik (1), Csala (7), Nagy J. (9), Schulcz (16), Kántor (24), Chacon (15). Csere: Molnár D. (liberó), Czintula (1), Kaszap (–), Horváth D. (–), Kovács Z. (–). Vezetőedző: Zarka Péter.
OK Budvanska Rivijera: Dabovics (2), Zatrics (6), Campbell (8), Stefanov (–), Goncalves (18), Tsvetanov (15). Csere: Reft (liberó), Alderman (2), Renovica (12), Ristoski (5). Vezetőedző: Josko Milenkoski.

Josko Milenkoski, az OK Budvanska Rivijera mestere: – Nehéz ütközeten vagyunk túl. Az volt a célunk, hogy a kaposvári visszavágón elkerüljük az aranyszettet. Az első két játszma után még minden veszni látszott, azonban a cseréinknek is köszönhetően sikerült talpra állnunk. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!