Sport

2007.12.20. 15:44

OLLÉ: műfüves pálya Zamárdiban

Műfüves, világítással és palánkkal ellátott 20-szor 40 méteres focipálya épül az eddigi aszfaltos iskolaudvar helyén Zamárdiban.

Kolumbán Tünde

A 22 millió forintos beruházás a Magyar Labdarúgó Szövetség által elindított, Országos Labdarúgópálya Létesítési Program (OLLÉ) keretében az országban elsőként valósul meg a Balaton-parti településen. – Az volt a célunk, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő helyi labdarúgópályák korszerűsítésével biztosítsuk az utánpótlás nevelést, és kulturált körülményeket teremtsünk a tömeges szabadidősporthoz – mondta Jakab Zoltán, a program megvalósításáért felelős iroda vezetője Zamrádiban, a kivitelezési szerződés megkötesekor.

Zamárdi polgármestere szerint az új pálya erősíti a település megtartó erejét, segíti az üdülővendégek kiszolgálását, míg a kiadásból származó bevételek az iskola fenntartását szolgálják majd.
A pályalétesítési program keretében jövőre 229 új labdarúgópálya épül meg országszerte, ebből 14 Somogyban. Az  létesítmények megépítéséhez az önkormányzatoknak nincs szükségük készpénzre, a pályák ugyanis 15-20 éves futamidőre felvehető kedvező hitelből épülnek. Az új pályát a zamárdiak várhatóan január közepén vehetik birtokba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!