Sport

2008.08.22. 18:50

Gyenesei Leila: még két olimpia beleférhet

Két tusában is kiemelkedő eredményt érte el Gyenesei Leila a pekingi olimpián. A somogyi sportoló lovaglásban és úszásban is a negyedik helyen végzett.

Fenyő Gábor

– Elégedett a pekingi produkciójával?
– Szerettem volna bekerülni az első 20 közé, ám egyáltalán nem vagyok elkeseredve. Még talán fel sem fogtam teljesen, hogy én is itt lehettem Pekingben a világ legjobb öttusázóinak a táborában – mondta a 24. helyen zárt Gyenesei Leila.



– Két tusában, az úszásban és a lovaglásban a negyedik legjobb eredményt érte el a 36 fős mezőnyben.
– Ha csak ezt a két számot nézzük, akkor elégedett lehetek önmagammal. Úszásban a fennálló olimpiai csúcsnál jobb időt értem el, lovaglásban pedig egyetlen verőhibám volt; csupán ketten voltak, akik hibátlanul tudták teljesíteni a lovaspályát.

– És a másik három szám?
– A vívásom nagyjából olyanra sikerült, amilyenre számítottam; ettől függetlenül ebben a számban jócskán van még lemaradásom a többiekkel szemben. A lövészet kicsit jobban is elsülhetett volna, futásban pedig ennyire voltam képes. Elég magas vagyok, a pekingi kanyargós pálya pedig rendesen „megfogott”.

– Még csak 22 éves volt, de már két olimpiát is megjárt.
– Úgy számolom, még legalább ennyi beleférhet. Persze, előbb ki is kell oda jutni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!