Sport

2008.08.12. 19:58

Megölik a bunyót

Negyedszázada tagja a Magyar Ökölvívó Szövetségnek a kaposvári Szántó László. A boksz révén mondhatni egész Európát bejárta, de eljutott a távoli Kubába és az Egyesült Államokba is. Négy külföldi tornán – két olasz, valamint egy-egy francia és dán viadalon – dolgozhatott együtt minden idők egyik legnagyobb ökölvívójával, a háromszoros olimpiai bajnok, akkor már szövetségi kapitányként ténykedő Papp Lászlóval.

Fenyő Gábor

Rossz filozófiát követ a tajvani elnök, Vu Csing-kuo vezette világszövetség; az olimpián alkalmazott pontozási rendszer megöli az amatőr ökölvívást – mondta Szántó László. – Csak a fejre mért ütések számítanak. Ami a testre irányul, a különböző kombinációkat, egyszóval az igazi bunyó sava-borsát nem értékelik. Az ökölvívás szépségét, a virtuozitását veszik el... Káté Gyula simán nyert, Varga Miklós pedig szoros meccsen kapott ki, de semmiképpen sem ekkora különbséggel.

Hogy mire lesz képes a másik három bunyósunk? El vagyok bizonytalanodva. Nem tudom, hogy ilyen rövid idő alatt képesek lesznek-e alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Mindenesetre teljesen jogos idősebb Balzsay Károly szövetségi kapitány és Csötönyi Sándor elnök felháborodása.

Ami a magyar összmérleget illeti: Szántó László a vívóktól többet, a sportlövőktől pedig meglepetést várt, míg az úszók azt hozzák, amit tudnak. Talán a folytatásban majd jobbra fordul minden. Pesszimistán négy aranyat, öt ezüstöt és öt bronzot mond, de gyorsan hozzáteszi: ne legyen igaza...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!