Sport

2008.10.22. 13:36

A visszavágót is a Siófok nyerte

Az élvonalban szereplő BFC Siófok hazai pályán is legyőzte az FC Fehérvár harmadosztályú együttesét, így kettős győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupában.

SONLINE

BFC Siófok–FC Fehérvár II. 4–1 (3–0)
A Magyar Kupában javíthat az NB I-es pontvadászatban utolsó helyen álló BFC Siófok labdarúgócsapata. Csupán formalitásnak tűnik az FC Fehérvár II. elleni visszavágó, miután az első mérkőzésen négygólos előnyt szereztek a balatoniak, s így már a legjobb nyolc között érezhetik magukat. Ha pedig a sorsolásnál a szerencse továbbra is a siófokiak mellé áll, akár komolyabb eredmény elérésére is képesek lehetnek.

A fehérváriak U19-es csapata gól nélküli döntetlennel hangolt Kecskeméten a siófoki kupameccsre. Csucsánszky Zoltán, a fiatalok trénere arra panaszkodott, hogy három játékosa is – Lelkes, Farkas, valamint Baracskai – rúgást kapott, így nem biztos, hogy játszanak Siófokon. A fehérváriak az első mérkőzésre néhány kivétellel az U19-es a csapatukkal álltak ki, s vélhetően így lesz ez Siófokon is. Détári Lajos klubmenedzser azért még azt is megteheti, hogy pihentesse a legjobbjait, hiszen a hétvégén kiesési rangadót játszanak a Diósgyőrrel. Ha pedig azon sem nyernek, akár el is kezdhetnek készülni a másodosztályú pontvadászatra...

4. perc: az első veszélyes helyzetet a vendégek alakították ki. Egy jobboldali beadásra teljesen egyedül érkezett Vaszicsku, de öt méterről csúnyán fölé durrantott.

5. perc: 1-0!
Megszerezte a vezetést a Siófok. Egy jobboldali bedobás után, Takács M. gurított Ladóczki elé, aki 10 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

10. perc: ahogy az várható volt, a balatoniak birtokolták többet a labdát. A fiatal fehérvári együttes erejéből csak a védekezésre futotta.

15. perc: zsinórban három szögletet is elvégezhettek a hazaiak, sőt több szabadrúgást is beívelhettek a kapu elé, de a vendégek védői rendre a mezőnybe bombázták a labdát.

16. perc: Györök viharzott el a bal oldalon és remek labdát adott Basarának, aki hét méterről a jobb kapufa mellé fejelt.

17. perc: hatalmas egyenlítési lehetőséget puskázott el a Fehérvár. Egy baloldali beadást Forgács nagyon elnézett, így a labda Diszt M.-hez került, aki nyolc méterről megcélozta a bal alsó sarkot, de Balikó hatalmas bravúrral hárított.

20. perc: Gyurcsó ment el a jobb oldalon Köntös mellett, majd pontosan centerezett Disztl elé, aki Forgács mellett lőtt, de a hazaiak kapusa hárított, a kipattanót Gyurcsó a jobb kapufára bombázta. Ez volt a mindössze három felnőttkorú játékost felvonultató fehérváriak harmadik százszázalékos ziccere.

26. perc: a lelkesen küzdő vendégek közül ezúttal Lattenstein villat. A középpályás tizennyoilcról eresztett el egy bombát, mely nem sokkal a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

27. perc 2-0!
Szinte a semmiből duplázta meg előnyét a Siófok. Györököt rúgták fel a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Ladóczki a jobbra vetődő kapus mellett, a bal sarokba passzolta.

31. perc: Hegybányai szánta el magát lövésre a kaputól 17 méterre, de a bal oldalról leadott löket mellé szállt.

33. perc: cserélt Détári Lajos: Gajda helyére Handlert küldte.

37. perc: 3-0!
Handler szinte az első labdaérintéséből gólt szerzett. Ladóczki szerzett labdát a fehérváriak kapuja előtt, majd Takácsot hozta játékba, aki remek ütemben ugratta ki Handlert, aki 14 méterről a jobb alsó sarokba gurított.

40. perc: Takács viharzott el a jobb szélen, majd egy szép kényszerítő után a Györöktől visszakapott labdát rátűzte, de a kapus védett. A kipattanó után ismételhetett, de Halasi ismét hárított.

41. perc: Hegybányai vezethette egyedül a kapura a labdát, de a kapujából kirohanó Balikó megzavarta, így az ordító helyzetből szöglet lett.

45. perc: vége az első félidőnek.

A szünetben mindkét együttes cserélt. A hazaiaknál Horváth G. helyet Horváth A., Takács M. helyett Kriszbai lépett pályára, míg a vendégeknél Hegybányait Csák, Vargát Molnár váltotta..

48. perc: a második játékrész első helyzetét a fehérváriak dolgozták ki. Ulveczky vezethette egyedül kapura a labdát, de a lövését Balikó hatalmas bravúrral szögletre ütötte.

52. perc: 3-1!
Szépített a Fehérvár. Csák vette el Forgácstól a labdát, majd jobbról tökéletesen centerezett Disztl elé, aki hat méterről a kivetődő Balikó felett a hálóba pörgetett.

59. perc: az utóbbi percekben visszavettek a lendületből a csapatok. Úgy tűnt, a siófokiak a biztos vezetés tudatában nem akartak támadásokat kezdeményezni, míg a vendégek nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani.

64. perc: Halasi kirúgása után, Gyurcsó került helyzetbe: a kifutó kapus felett 14 méterről a felső lécre emelt.

67. perc: 4-1!
Györök jobboldali beadását Ladócki Basarához továbbította, aki az ötös bal sarkáról a bal alsóba lőtt.

71. perc: Ulviczky helyére Kovács T. érkezett.

75. perc: a mezőnyben zajlott a játék. Az utóbbi percekben nem forogtak veszélyben a kapuk.

80. perc: A Fehérvár már beletörődött a kiesésbe és a siófokiak is tudták, a továbbjutásukat nem fenyegeti veszély. Ennek megfelelően nagyon visszaesett a szíanvonal.

84. perc: Kovács kapott sárga lapot.

86. perc: egy jobboldali szöglet után, Gyurcsó 17 méterről, balról lőtt, de a középre tartó labdát Balikó simán fogta.

89. perc: ismét Gyurcsók próbálkozott, ezúttal azonban a kapusnak nem kellett közbeavatkozni, a labda ugyanis fölé szállt.

90. perc: vége a mérkőzésnek.

Siófok, 100 néző. V.: Urbán E.
BFC Siófok: Balikó - Kerényi, Sütő, Forgács, Köntös -  Györök, Horváth G. (Horváth A. a szünetben), Basara, Ladóczki - Gajda (Handler a 33. percben), Takács M. (Kriszbai a szünetben). Klubmenedzser: Détári Lajos.
FC Fehérvár II.: Halasi - Fekete, Vaszicsku, Bencze, Golovics - Lattenstein, Ulviczky (Kovács T. a 73. percben) - Gyurcsó, Hegybányai (Csák a szünetben), Varga (Molnár a szünetben) - Disztl M. Vezetőedző: Csucsánszkí Zoltán.
Gólszerzők: Ladóczki (2) az 5., a 27. percben (11-esből), Handler a 37. percben, Basara a 67. percben, illetve Disztl az 52. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!