Sport

2008.12.17. 20:43

Továbbjutott a Kométa! – Kántor nyitásai döntöttek

Gyorsan eldöntötte a továbbjutás kérdését Ostravában a Kométa-Kaposvár SE férfi röplabdacsapata, miután magabiztosan nyerte a nyitójátszmát.

Fenyő Gábor

DHL Ostrava–Kométa-Kaposvár SE
3–2 (–19, 23, 23, –29, 13)
Nem lehet azt mondani, hogy sokat teketóriázott volna a vendég kaposvári alakulat, már ami a továbbjutás kérdését illeti. A nyitójátszma első részében még a hazaiak vezettek minimális, 1–2 pontos előnnyel, aztán jött Kántor Sándor. A Kométa 37 éves korelnöke nagyon „megkínálta” a nyitásaival a cseheket, ráadásul a blokk is időben összeállt, így a szett végére tetemesre nőtt a különbség a két csapat között.A folytatásban aztán – miközben egymás után kerültek pályára a kaposvári cserejátékosok – a második és a harmadik játékrészt is nagy csatában tudta csak behúzni a házigazda cseh DHL Ostrava. A negyedik felvonás többszöri ráadással tarkított, több mint félórás játékot hozott kaposvári sikerrel. A mindent eldöntő – ami jelen esetben némi túlzás... – ötödik, rövidített szett is szoros, kiegyenlített küzdelem után dőlt el a hazaiak javára.

A Challenge Kupa első fordulójában a jó nevű szerb Partizan Beograd csapatát, a második körben pedig a finn Tampere együttesét búcsúztatta el a cseh DHL Ostrava, a CEV Kupából átkerült Kométa-Kaposvár SE viszont már megemészthetetlen falatnak bizonyult a számukra. A 10-szeres bajnok és 11-szeres kupagyőztes somogyi alakulat a francia AS Cannes és a görög EA Patras párviadal nyertesével csap majd össze – immár a legjobb nyolc közé kerülésért.

Ostrava, 800 néző. V.: Probst (német), Lagierski (lengyel).
DHL Ostrava: Zatko (1), Spravka (17), Motys (17), Klapal (11), Marek Mikula (7), Malinek (11). Csere: Vaclavik (liberó), Kozak (8). Vezetőedző: Tomas Jaroslav.
Kométa-Kaposvár SE: Martin Mikula (–), Ferreyra (21), Nagy J. (5), Schulcz (4), Kántor (6), Kovács Z. (2). Csere: Molnár D. (liberó), Kaszap (6), Hoboth (3), Csoma (9), Bánhegyi (5), Ferreira (14). Vezetőedző: Zarka Péter.
Jók: Spravka, Motys, Zatko, illetve Ferreyra (a mezőny legjobbja), Kántor, Kaszap, Bánhegyi.
Tomas Jaroslav: – Az elején mindent megpróbáltunk, hogy életben tartsuk a reményeinket, ám a szett közepén a jól nyitó Kántor Sándor eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Ezek is érdekelhetik