Sport

2009.01.22. 17:21

Az Atlasz-hegységben tekeregnek

A jótékony célú, sorrendben negyedik Budapest-Bamako Rallye hatodik versenynapján Marokkóban az Atlasz-hegységben autózott a Bagdi Csilla, Bakó Péter, Páldi Zoltán, Veszelovszki Dávid alkotta, túra-kategóriában érdekelt „Melyik csapat”.

Fenyő Gábor

– Mindannyian megvagyunk, és a Sivatagi Szöcskénk, azaz a ''92-es évjáratú Mitsubishi L300-as kisbuszunk is meglepően jól bírja a gyűrődést – mondta a kadarkúti származású Bakó Péter, a „Melyik csapat” főnöke. – Eddig jól alakulnak a dolgaink. Rabatban a marokkói magyar nagykövetségen felvettük Veszelovszki Dávid (Budapesten felejtett) oltásos sárga könyvét, s a Spanyolországban, Tarifa kikötőjében sikeresen megbütykölt CB-rádiónk is üzemel a fekete kontinensen.

– Az első afrikai napunkat Casablancától 350 km-re, Marrakechben zártuk – folytatta. – Európában durván háromezer kilométert hagytunk magunk mögött, amelyhez mintegy hétszázat tettünk hozzá az elmúlt két napban Marokkóban. Jelenleg az Atlasz-hegység belsejében tekergünk, de nem az eredeti útvonalon; a kimaradt kompjáratok miatt fél napot vesztettünk, s estére szeretnénk utolérni a mezőnyt Tatooine-ban.



A „Melyik csapat” pénteken – még szintén Marokkóban – megkezdi küzdelmét a Nyugat-Szaharában, szombaton pedig már a terveik szerint a világ hatodik legszegényebb országában, Mauritániában folytatják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!