Sport

2009.01.19. 18:14

Budapest-Bamako: búcsúzik Európától a mezőny

Amikor e sorok íródnak, a „Melyik csapat” már túl volt a jótékony célú IV. Budapest-Bamako Rallye első kétezer kilométerén. Sőt, ha sikeresen beérnek a spanyol tengerparti kikötővárosba, Murciába, akkor a teljes európai útvonalat kipipálhatják. Keddtől már az afrikai kontinensen, Marokkóban folytatódik a Fapados Dakar.

Fenyő Gábor

– Hétfőn hajnali fél négy körül értünk Barcelonába – kezdte a rögtönzött útibeszámolót a „Melyik csapat” egyetlen hölgytagja, Bagdi Csilla. – Az első napi Budapest–Bologna szakasz is közel ezer kilométer volt, másnap pedig még ezt is sikerült megfejelnünk. Több mint 18 órán át jöttünk; csak akkor álltunk meg, amikor sofőrt cseréltünk, tankoltunk, plusz egy rövid ebédszünet fért még bele a programunkba. Amikor Olaszországból a hegyekből a Riviérára értünk, az alatt a negyedóra alatt vagy 12–15 fokkal lett melegebb. Ki is vettük a kartonlapot a hűtőradiátor elől...

Behúzott kézifékkel

Idézet a „Melyik csapat” blogjáról. Zoli üzeni a rajongóinak: boldogok lehettek, mert több kilométert vezettem behúzott kézifékkel a francia autópályán...
A szombati budapesti rajt óta több problémával is szembe kellett néznie a „Melyik csapat” tagjainak, ám a jelek szerint eddig – egy kivételével – valamennyit sikerült orvosolniuk.
– Franciaországban, valahol Provance környékén szétesett a Sivatagi Szöcske ventillátora, de a csapatkapitányunk, Bakó Péter szerencsére gyorsan megoldotta a problémát – folytatta  Bakó Péter .

– Veszelovszki Dávid otthon hagyta az oltásos sárga könyvét, ám úgy tűnik, sínen van a dolog; utánunk küldik Rabatba a marokkói magyar nagykövetségre. A CB-rádiónk viszont sajna továbbra sem életképes.

Fábry és a mentő

Az idei afrikai flúgos futamon több ismert személyiség is szerencsét próbál. A népszerű televíziós showman, Fábry Sándor egy használt Mercedes-mentővel rajtolt el.

A „Melyik csapat” kedden hajózik át Marokkóba. A társaság azonban nem táborozik le Tangerben; a terveik szerint megpróbálnak eljutni egészen Casablancáig. Fáradtak ugyan – az elmúlt két napban csupán néhány órát aludtak –, ám továbbra is roppant elszántak. Ráadásul a pálinka-készletük is alig fogyott, mivel egyszerűen még nem rá volt idejük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!