Sport

2009.01.30. 19:36

Este már Bamakóban pihenhet a „Melyik csapat”

A beszámolók tanúsága szerint a mostani, sorrendben negyedik (jótékony célú) Budapest-Bamako Rallye az eddigi legnehezebb; a népes nemzetközi mezőny igencsak elcsigázott és meggyötört.

Fenyő Gábor

A csapatok a határtól nem messze, Kiffában töltötték a csütörtök éjszakát. Sokak kérésére – erre sem volt még példa korábban! – három részletben folytatódik a Fapados Dakar. Adott a verseny- és a túra-kategória útvonala, ám egy harmadik szakaszt is közbe kellett iktatniuk a IV. Budapest-Bamakó Rallye rendezőinek. A mauritán biztonsági erők rendkívül gyorsan engedélyezték egy eddig nem egyeztetett, új útvonal beiktatását. Akik ugyanis már nagyon „elkészültek” a 40 fokos szaharai forróságban, azok aszfalton tehetik meg a hátralévő kilométereket Mali fővárosáig.



A Bagdi Csilla, Bakó Péter, Páldi Zoltán alkotta „Melyik csapat” is – mint ismeretes, a társaság negyedik tagja, Veszelovszki Dávid még valahol Marokkóban elveszítette az útlevelét, s így Dakhlában ragadt – az aszfaltot választotta. Nem is annyira magukat, hanem inkább a ''92-es évjáratú Mitsubishi L300-as kisbuszt akarják kímélni, amelyet aztán a nagy afrikai flúgos futam végeztével el akarnak adni. A konvoj hajnalban kelt útra, s ha minden igaz, este már Bamakóban hajthatják álomra a fejüket.

Fenyő Gábor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!