Sport

2009.01.21. 19:12

Marokkóban a „Melyik csapat”

Bár a jótékony célú IV. Budapest-Bamako Rallye negyedik napján időben beért a spanyol tarifai kikötőbe a „Melyik csapat”, a rossz idő miatt – a viharos erejű széllövések nagy hullámokat varázsoltak a Földközi tengerre – törölték az esti két kompjáratot. A Bagdi Csilla, Bakó Péter, Páldi Zoltán és Veszelovszki Dávid alkotta egylet így csak szerdán tudott áthajózni az afrikai kontinensre, Marokkóba.

Fenyő Gábor

– Jobb híján egymást szórakoztattuk kedden este a tarifai kikötőben a többi bamakóssal együtt – tudtuk meg a kadarkúti származású Bakó Pétertől, a „Melyik csapat” főnökétől. – A versenyzőkre tekintettel nem csukták be a kompkikötő várótermét, így nem kellett szállás után néznünk.

A végsőkig elszánt társaság végül szerdán délelőtt mindjárt az első komppal átkelt Tangerbe a sokkal szelídebb arcát mutató Földközi tengeren, ahol a kötelező formaságok elintézése után már robogtak is tovább Marokkó szíve felé.

– Amíg be nem sötétedik teljesen, addig nyomjuk a gázt – folytatta Bagdi Csilla. – Rabatban megállunk, hogy magunkhoz vegyük Veszelovszki Dávid Budapestről utánunk küldött oltásos sárga könyvét. Legalább Casablancáig el szeretnénk jutni, de ha a kisbuszunk – na meg persze mi is – még bírjuk a kiképzést, akkor megyünk tovább.

Ami biztos: a „Melyik csapat” bármeddig is tud eljutni, még csütörtökön is Marokkóban falják majd bőszen a kilométereket. Megfelelő GPS hiányában térképek és a helyiek útbaigazítása alapján próbálnak tájékozódni. Jó hír viszont, hogy a CB-rádiót – amellyel a hírek szerint a Mercedes-mentőautót kormányzó Fábry Sándornak is komoly gondjai akadtak – sikerült helyrepofozni. Tarifában a 35-ös rajtszámú csapat segített: a beszélő kapcsolójában két vezetéket felcseréltek, amelyeket aztán sikeresen átforrasztottak. Most a CB úgy működik, mint újkorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!