Sport

2010.09.27. 15:37

Hadban a szövetséggel: botránylabdát ütnek a bajnokságban

A várakozásnak megfelelően győzelemmel rajtolt a BITT Kaposvári Női RC NB I-es röplabdacsapata. A klub vezetői a színfalak mögött komoly csatát vívtak azért – és nem kis anyagi áldozatot kellett hozniuk –, hogy egyáltalán elindulhasson a társaság...

Fenyő Gábor

– Emlékezetes marad az idénynyitó.
– Sajnos, három játékosunkat is meg kellett műteni – kezdte Czipó Ervin, a BITT Kaposvári Női RC örökös tiszteletbeli elnöke. – A nyár elején megoperált Rák Rebeka szerencsére már újra teljes értékű játékos, Rulek Ritára és a nyáron a Vasastól érkezett Szombathelyi Szandrára viszont – mindketten szeptemberben kerültek a kés alá – hosszabb kényszerpihenő vár. A felkészülési időszakban Kondor Gabriella is kihagyott jó másfél hetet sérülés miatt, Harmath Zsófiát pedig betegség hátráltatta, de utóbbi ott lehetett a pályán a Kalocsa elleni hazai szezonnyitón.


–Nem csak erre gondoltam.
– Hanem?

– Nemrég teljes vérátömlesztésen esett át az MRSZ vezérkara, ám érdekes módon a klubok gondjai mintha  tovább szaporodtak volna...
– Egyre inkább úgy érezzük, hogy a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége nem partner, nem a klubokért van; sokkal inkább az a célja, hogy eltartsa saját magát. Még mielőtt elkezdődött volna a Kalocsa elleni hazai idénynyitónk, közel egymillió forintot kellett elköltenünk, jórészt érthetetlen okokból.

– Egy amatőr alapon működő, a helyi nevelésű játékosaira építő klub számára ez kétségkívül megrázó nagyságrendű összeg.
– A tavalyi 375 ezer forinttal szemben idén csaknem 600 ezer forintot szedtek be tőlünk nevezés és egyéb versenyzési engedély címszóval. Mindezt csak tetézte, hogy még meg is büntettek bennünket. Ugyanúgy adtuk be a VPOP-igazolásunkat, mint a korábbi években, most mégis késedelmes nevezés felkiáltással – többször is kérelmeztük, ám hiába... – 180 ezer forint büntetéssel sújtották a klubunkat. Ha nem fizetünk, nem indulhattunk volna a bajnoki pontvadászatban. Ez egyébként azt jelentette volna, hogy az utánpótlás-csapatainkat is kizárják.

– Egy olyan (amatőr) csapatnak, amelynek magyar játékosai vannak, egyáltalán mi köze a Vám- és Pénzügyőrséghez?
– Mi is ugyanezt kérdezzük... De még mindig nincs vége a történetnek. A versenykiírás értelmében minden klubnak kötelező volt 20 új labdát vásárolnia, amelynek darabja megközelítőleg 15 ezer forintba kerül(t). Olcsóbban és máshonnan is be tudtuk volna szerezni, ám kikötötték, hogy hol kell megvásárolni a játékszereket. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a nehéz gazdasági helyzetben is talpon tudjunk maradni – és megpróbáljunk eredményesek lenni –, de így nagyon nehéz lesz...



BITT Kaposvári Női RC–Kalocsai SE 3–1 (13, –26, 18, 12)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 200 néző. V.: Farkas L., Mezőffy.

BITT Kaposvári Női RC: Ihász D. (–), Balajcza (21), Horváth P. (18), Pintér Zs. (13), Rák (14), Harmath (6). Csere: Horváth Zs. (liberó), Pálfy (–), Császár (–). Edző: Halász Márta.

Kalocsai SE: Orovicz (–), Csintalan (17), Dabis (4), Szele (1), Gál (4), Vass (6). Csere: Bessenyei (liberó), Sztupovszki (9), Szigeti (4), Zsinka (–). Edző: Kováts Ágnes.

A találkozó előtt búcsúztatták el a kaposvári csapat öt (volt) tagját, nevezetesen Kondor Tímeát, Czmerk Zsuzsannát, Csitári Virágot, Kiss Antóniát és Horváth Johannát. A klub vezetői többeket is visszavárnak közülük...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!