Sport

2010.10.20. 10:10

Legendás száguldás: négy keréken a Rekkam-fennsíkon

A hétfői amolyan felvezető etap után a keddi, immáron klasszikus dűnés szakaszt is sikeresen abszolválta a Heroes Legend, azaz a klasszikus Párizs–Dakar rali mezőnyének egyetlen somogyi párosa.

Vas András

Lukics János és Horváth Csaba előbb a marokkói Nadorból autózott Mengubba, az ötszázhetven kilométeres távot afrikai felvezetésnek szánták a szervezők, igaz, a hírhedt Rekkam-fennsíkot azért a programba iktatták.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Indulásra készen.
[/caption]

Emellett az is nehézséget okozott a versenyzőknek, hogy a kiírás szerint nem elég, hogy célba érkeznek, tartósan hozniuk kell az átlagsebességüket. A Lukics János, Horváth Csaba kettősnek emellett a köves, sziklás utakon navigációs problémái is akadtak, ám így is a tizenegyedik helyről – kategóriájukban a nyolcadikról – várhatták a keddi szakaszt.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nehéz az élet a sivatagban, nem mindig könnyű megtalálni a jó irányt.
[/caption]

Melyen a Mengub és Merzuga közötti 353 kilométeres távot kellett teljesíteniük, egyúttal belekóstolhattak, milyen is a sivatagban autózni. Lukics János számára nem volt idegen a terep, hiszen az idei Bamakón már kipróbálhatta magát a Szaharában, Horváth Csaba viszont először került a dűnék közé.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kell egy kis energia...
[/caption]

A duó alaposan meg is izzadt, s nemcsak a meleg miatt. A szervezők ugyanis hétfőn este változtattak az útvonalon, s a versenyzőknek igencsak meggyűlt a bajuk az új itinerrel. Ám, ha nehezen is a több pontatlanság miatt, de ismét célba értek, s ezzel tartják magukat előzetes elvárásaikhoz: befejezni a versenyt. Melyben jelenleg összetettben a 29., a kategóriájukban a huszadik helyen állnak.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Útvonaltervezés...
[/caption]

Szerdán a Merzuga és Fum Zgujd közötti öt híján félezer kilométeres szakasz vár a Heroes Legend mezőnyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!