Sport

2010.11.29. 19:55

Fölényesen nyerték a hazaiak a szlovák-magyar ütközetet

Rá sem lehetett ismerni a Fino Kaposvár társulatára, a somogyiak sima vereséget szenvedtek Szlovákiában.

Fenyő Gábor

Röplabda Közép-európai Liga
VK Chemes Humenne–Fino Kaposvár 3–0 (20, 18, 19)
Az öt nemzet tíz csapatát felvonultató férfi röplabda Közép-európai Ligában a házigazda VK Chemes Humenne csapata – amely a sorozat felénél csupán két győzelmet számlált – az előző három fellépésén még csak szettet sem tudott nyerni.

A házigazda szlovákok sajnos gyorsan tudatosították, hogy pontot tesznek a negatív sorozatuk végére; az első játékrészt végig magabiztosan vezetve húzták be. Schulcz István hiába termelte szorgos hangya módjára a pontokat – a csereként pályára került fiatal Gergye Roland és Szabó Alpár is ponttal mutatkozott be –, a kaposvári alakulat nem tudta ledolgozni tetemes hátrányát. Az első játszmalabdát ugyan még sikerült hárítani, majd a házigazdák pontot tettek az első szett végére.

A második felvonásban még annyi köszönet sem volt, mint az előzőben. Kántor Sándor már a játszma közepén kénytelen volt kikérni a második idejét – közben a feladó posztján Kaszap Tamást Laszczik Iván váltotta fel –, ám a mérkőzés forgatókönyve sajnos mit sem változott. 20–13-ról sikerült még felzárkózni 20–17-re, a hazaiak azonban Richard Vlkolinsky mester időkérése után rendezni tudták a soraikat, s már nem adtak esélyt somogyi ellenfelüknek.

A harmadik, utolsó felvonásban kisebb csoda történt a pályán: ha nem is sikerült megszereznie a vezetést a Fino Kaposvárnak, de legalább az elején még döntetlen volt az állás (4–4). Más kérdés, hogy az első technikai szünetig csupán egyetlen pontot sikerült ehhez hozzágyűjteni. A hajrában újra megcsillant a remény, ám miután a vendég kaposváriak derekasan körbelövöldözték a pályát – legalább az erőnléttel nincs gond...  –, mondhatni a saját maguk sorsát pecsételték meg. Nagy kérdés, hogy mi lett volna akkor, ha nincs a pályán Csoma Krisztián, aki ebben a felvonásban csapata 19 pontja közül kereken tízet vállalt...



A Fino Kaposvár 12-szeres bajnok és 13-szoros kupagyőztes férfi röplabdacsapatára rá sem lehetett ismerni Szlovákiában. Nem igazán tudni az okát, hogy a kaposvári társulat hétfőn este miért volt ilyen harmatgyenge...

Humenne. Vezette: Lemek, Dudek (lengyelek).
VK Chemes Humenne: Sukochev, M. Hrinak, Kriz, Jakubov, R. Mizerak, Kasper. Csere: Vajda (liberó), Leskanics, Bil, Javorcsik. Vezetőedző: Richard Vlkolinsky.
Fino Kaposvár: Kaszap (2), Bagics (3), Nagy J. (5), Schulcz (10), Hoboth (2), Csoma (13). Csere: Dömötör (liberó), Gergye (4), Szabó A. (1), Laszczik (–). Vezetőedző: Kántor Sándor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!