Sport

2012.06.14. 16:09

Sisa Tibor a Diósgyőr kispadját választotta

A DVTK kétéves szerződést kötött a Kaposvári Rákóczi FC-től távozó Sisa Tiborral, aki egy kuvaiti ajánlatot utasított vissza a miskolciak kedvéért. Kérésére az egykori diósgyőri gólkirály, Dzurják József lesz a másodedző, míg a kapusedzői feladatokat továbbra is Veréb György látja el.

Sonline/dvtk.eu

– Már éppen pakoltam a bőröndömbe, amikor befutott a Diósgyőr hívása – mondta a klub honlapjának Sisa Tibor. – Előbb abbahagytam a pakolást, majd óráról órára kivettem egy-egy dolgot. Amikor 2009 januárjában Ludányhalásziban jártak a DVTK szurkolói, akkor azt ígértem nekik, hogy leszek én még edző Diósgyőrben. Nem szoktam „kísérteni”, nem járok vissza egykori csapataim meccseire, de van néhány olyan hely, ahol tudom, van még dolgom. Most jött el a visszatérés ideje, nagyon örülök, hogy ismét a DVTK edzője lehetek. Úgy gondolom, tartoztam annyival a Diósgyőr szurkolóinak, hogy ne a zsebemre, hanem a szívemre hallgassak...

– Nem szoktam mozogni egy kispad felé sem, csak oda megyek, ahová hívnak – folytatta a DVTK régi-új vezetőedzője. – Örülök, hogy rám esett a választás, mostantól csak a lehető legjobb szereplés jár a fejemben és bízom benne, hogy meg tudok felelni a szurkolók, a klubvezetés és a saját magam elvárásainak. Ez a régió megérdemel egy igazán jó csapatot és emlékszem, volt már itt egy legendás nagycsapat, amit egy másik nógrádi edző, Szabó Géza épített fel. Tisztában vagyok vele, azt a szintet nem tudjuk elérni, de szeretnénk megközelíteni őket.



Sisa Tibor az elmúlt bajnokságban a Kaposvár kispadján a Ferencváros és az Újpest előtt zárt, így nemcsak naprakész a magyar foci történéseit illetően, hanem személyes tapasztalatai is vannak a magyar mezőnyről.
– Aki tíz éve járt utoljára Diósgyőrben, az rá sem ismerne a körülményekre, de még én is óriási változásokat tapasztaltam. A csapat nagyon szépen alakul és 33 éve a legjobb helyezést érte el az előző bajnokságban. Innen kell nekünk előrelépni mind egyénileg, mind csapatként és természetesen eredményben is. Egy, esetleg több meghatározó játékos igazolásával folytatni tudjuk a fejlődést, de nem szoktam megijedni a fiatal játékosok beépítésétől sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!