Sport

2013.08.26. 15:02

Gyenesei Leila ezüstérmes az öttusa-világbajnokságon

Ezüstérmet szerzett az Építők AC Kaposvár színeit képviselő Gyenesei Leila, valamint Földházi Zsófia, Kovács Sarolta összeállítású magyar női váltó a tajvani Kaohsziungban zajló öttusa-világbajnokságon.

MTI

A hétfői versenyen a magyar trió 856 pontos vívással (21 győzelem/18 vereség) az ötödik helyen állt, ám nem szakadt szét a mezőny, a holtversenyben győztes németek és kínaiak 952 ponttal (25/14) zártak. Következett a „magyar szám”, az úszás, mely ezúttal is magyar sikerrel zárult, ezzel összetettben előrelépett a csapat: a németekkel holtversenyben 1960 ponttal a 3-4. helyre került.

A lovaglásban 1040 ponttal a negyedik helyet szerezték meg Gyeneseiék, és 3040 ponttal összetettben feljöttek a harmadik helyre az ukránok (3252) és az oroszok (3076) mögé. A kombinált számban remekeltek a magyarok, a legjobbak voltak ebben a tusában, ezzel újabb egy helyet előre lépve, ezüstéremmel zárták a világbajnokságot.



A magyar női öttusázásnak ez a második vb-ezüstérme váltóban, legutóbb csaknem két évtizede, 1994-ben lett második a Hortobágyi Eszter, Köblő Emese, Simóka Beáta összetételű trió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!