Sport

2013.08.22. 17:05

Gyenesei Leila nem jutott döntőbe a tajvani világbajnokságon

A selejtezők után eldőlt, hogy mind a női, mind pedig a férfi válogatottunk foghíjas lesz a csapatversenyben, vagyis esély sincs az éremre...

Fenyő Gábor

Nemcsak a rendezőknek nincs szerencséjük – a Tajvanon, Kaohsziungban zajló öttusa-világbajnokságot majd egy héttel eltolták az eredeti időponthoz képest, ráadásul az első két napon, amikor is az egyéni selejtezőket rendezték, a tájfun is közbeszólt –, hanem sajnos a magyaroknak sem. A selejtezők után ugyanis eldőlt, hogy mind a női, mind pedig a férfi válogatottunk foghíjas lesz a csapatversenyben, vagyis esély sincs az éremre...

A nőknél Földházi Zsófiát és Kovács Saroltát újra rajthoz szólítják majd a pénteki 36-os döntőben, míg az egészségügyi problémával bajlódó kaposvári Gyenesei Leila és az egyéni induló Cseh Krisztina nem jutott tovább. Gyenesei Leila a csoportjában a nyolcadik helyen várta a lövészettel kombinált három körös futást, ám már a második körre teljesen elkészült az erejével, s visszaesett a 26. helyre.



A férfiaknál Marosi Ádám, Kasza Róbert és az egyéni induló Demeter Bence jutott tovább, a súlyos sérülése után visszatért Tibolya Péter viszont nem.
A teljes képhez tartozik, hogy a rendkívül magas páratartalom nagyon megviselte – és megrostálta – a mezőnyt, jó nevű öttusázók egész sora búcsúzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!