Sport

2014.06.30. 07:50

Labdarúgó NB II: magyar edzőt akarnak a Rákóczi élére

Egy évtized után búcsúzott az élvonaltól a Kaposvári Rákóczi FC együttese. A somogyi zöld-fehérek most az NB II-re készülnek, azonban még nagy kérdés, kinek az irányításával.

Klein Péter

Augusztusban indul a másodosztályú labdarúgó bajnokság, melyben ezúttal két somogyi együttes is részt vesz, ugyanis az FGSZ Siófok után egy évvel a Kaposvári Rákóczi FC is kiesett a legmagasabb osztályból. Így a balatoniak után a megyeszékhely futballistái is az NB II-es bajnokságra kell, hogy készüljenek, azonban még nem lehet tudni, kik alkotják majd a keretet, illetve a másik nagy kérdés, ki irányítja majd a szakmai munkát.

– A csapat kiesése után több dolgot is mérlegelni kellett, hiszen anyagi és morális gondok is felvetődtek – fogalmazott Dér Tamás, akit négy hete választottak meg a Kaposvári Rákóczi FC elnökévé. – Amennyiben az önkormányzatnak sikerülne tulajdonrészt vásárolnia, úgy nyugodtabban gazdálkodhatnánk. A másodosztályban magyar játékosokra, illetve olyan külföldiekre támaszkodhatunk, akik már régóta Magyarországon futballoznak. Arra fogunk törekedni, hogy minél több kaposvári kapjon lehetőséget az első csapatban. Kezdetben nyilván kevesen lesznek, de az a célunk, hogy folyamatosan növekedjen a létszámuk. Ezt a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiával kölcsönösen együttműködve kell megvalósítanunk. Úgy érzem, az elmúlt fél évben kettészakadt a klub, hiszen volt az NB I-es csapat és az akadémia. Ez nem is csoda, hiszen a felnőtt együttesben idegenlégiósok szerepeltek, akikkel nem tudtak azonosulni a fiatalok, s úgy érezhették, hogy nekik nincs esélyük eljutni odáig. Vissza kell tehát csábítanunk a gyerekeket a pályákra, s a leletóra, s érezniük kell, hogy a Rákóczi-családhoz tartoznak. A szakadékot az együttedzéssel, és minél több kaposvári játékos beépítésével lehetne eltüntetni. Prukner László és Sisa Tibor időszakában még megvolt ez az együttműködés, de az utóbbi fél évben ez eltűnt. Az a tervünk, hogy a felnőtt csapata mindenkori vezetőedzője fél szemmel folyamatosan kövesse az utánpótlást.

– Már folynak a tárgyalások az új vezetőedző személyéről, melyeket Illés János, a klub ügyvezető igazgatója folytat – tette még hozzá Dér Tamás. – Eddig három név merült fel. Olyan edzőt képzelünk el a Kaposvári Rákóczi FC élére, aki már bizonyított, jól bánik a fiatalokkal és van benne tűz. Ami biztos, hogy magyar szakemberben gondolkodunk, s minél előbb, lehetőleg már kedden szeretnénk megnevezni. Ennél több információt azonban nem szeretnék elárulni.A napokban több név is felröppen azzal kapcsolatosan, hogy Selymes Tibor után ki veszi át az élvonalból kiesett Kaposvári Rákóczi FC irányítását. Korábban már beszámoltunk róla, hogy Simon Antal is esélyes a posztra, mellette a sportnapilap információi szerint a Ferencvárosnál is dolgozó László Csaba, az előző szezonban még a PMFC együttesét irányító Márton Gábor, a Budapest Honvéd egykori olasz trénere Marco Rossi valamint Horváth Lajos, a Nagyberki és a Nagyatád korábbi edzője is esélyes arra, hogy leüljön a somogyi zöld-fehérek kispadjára. Lapunk kérdésére, hogy valóban esélyesek-e a fentebb említett szakemberek Dér Tamás elmondta, hogy ezek teljesen mértékben valótlan információk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!